News

Noi simptome ale variantei indiene a coronavirusului. Specialist în boli infecțioase: Virusul a devenit atât de imprevizibil

Noi simptome ale variantei indiene a coronavirusului. Iată care este lista acestora.
10.06.2021 | 09:40
Noi simptome ale variantei indiene a coronavirusului Specialist in boli infectioase Virusul a devenit atat de imprevizibil
ADVERTISEMENT

Specialiștii au descoperit noi simptome ale variantei indiene a coronavirusului și, mai mult decât atât, aceștia au transmis că fiecare caz este unul atipic.

Noi simptome ale variantei indiene a coronavirusului

Această variantă a Covid a fost redenumită Delta. Ea este responsabilă pentru cel de- al doilea val de îmbolnăviri din India, care este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemie, dacă ne raportăm la numărul total de cazuri de infectări.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este nou este faptul că medicii au corelat această nouă variantă cu probleme de auz, cheaguri de sânge, care pot duce la cangrene, sau dureri gastrice severe. Acestea nu se aflau inițial pe lista simptomelor legate de pacienți diagnosticați cu această infecție.

Mai mult, un expert în boli infecțioase, medicul Abdul Ghafur, a declarat că virusul este foarte imprevizibil și tot ceea ce am învățat până acum despre el nu se mai aplică, având în vedere că el se schimbă constant.

ADVERTISEMENT

„Anul trecut am crezut că am învățat despre inamicul nostru, dar s-a schimbat. Virusul a devenit atât de imprevizibil”, a declarat doctorul de la Spitalul Apollo din Chennai.

Care e lista noilor simptome ale Delta

Așadar, noua listă a simptomelor pe care coronavirusul le produce și după care poate fi identificat arată că este vorba despre stare de greață, pierderea poftei de mâncare, probleme de auz și de stomac, dureri articulare.

ADVERTISEMENT

Aceste noi simptome au fost observate de medici din India care tratează pacienți în diferite regiuni ale țării.

De asemenea, un cardiolog din Mumbai atras atenția asupra faptului că unii dintre pacienții internați acum cu noul coronavirus dezvoltă mici cheaguri de sânge, care duc la moartea țesutului afectat și la apariția cangrenei.

ADVERTISEMENT

Amputări din cauza variantei indiene a COVID-19

Tocmai din această cauză se poate ajunge la amputări. De altfel, specialistul Ganesh Manudhane a tratat opt astfel de pacienți în ultimele două luni. Din păcate, în două dintre acestea a fost nevoie să fie amputate degetele pacientului sau chiar un picior.

Acest lucru este cu atât mai surprinzător cu cât el a transmis că în tot anul 2020 a depistat doar trei sau patru astfel de cazuri, informează Bloomberg.

„Am văzut 3-4 cazuri în tot anul trecut, acum e un pacient pe săptămână”, a spus specialistul.

Medicii au transmis că printre noile simptome provocate de această variantă indiană a coronavirusului sunt și durerile de stomac provocate de cheaguri din vasele de sânge care alimentează intestinele.

Un alt medic, Hetal Marfatia, spune că sunt și pacienții care prezintă inflamația gâtului, amigdalită severă sau pierderea auzului.

„Fiecare persoană prezintă simptome diferite”, a ținut să precizeze medicul, care lucrează la de la Spitalul Memorial Regele Edward din Mumbai.

ADVERTISEMENT