News

Noi simptome îngrijorătoare asociate vaccinării cu AstraZeneca, cercetate în Norvegia

13.03.2021 | 22:52
ADVERTISEMENT

Autoritățile sanitare din Norvegia au semnalat apariția unor cazuri de hemoragii cutanate în cazul unor persoane relativ tinere cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca. Hemoragiile ar putea fi un semne al scăderii numărului de trombocite din sânge, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Deocamdată, nu a fost stabilită o legătură evidentă a acestor situații cu vaccinarea, însă Institutul de Sănătate Publică din Norvegia că este un  lucru grav și a invitat toate persoanele sub 50 de ani care prezintă simptome la mai mult de trei zile de la vaccinare să meargă la medic.

ADVERTISEMENT

Norvegia suspendase deja administrarea vaccinului AstraZeneca, pe fondul temerilor că ar putea provoca formarea de cheaguri de sânge care să ducă la tromboze.

Trei cazuri de hemoragii cutanate

O persoană căreia i s-a administrat serul de la AstraZeneca a murit în urma unei hemoragii cerebrale, iar trei angajați din domeniul sănătății au fost internați la Spitalul Universitar din Oslo cu cheaguri de sânge și hemoragii cutanate.

ADVERTISEMENT

Specialiștii norvegieni încearcă să stabilească dacă există sau nu o legătură între vaccinul AstraZeneca și cheagurile de sânge.

Norvegia, alături de Islanda și Danemarca, au anunțat joi că suspendă utilizarea vaccinurilor AstraZeneca până când se vor clarifica chestiunile legate de efectele adverse observate.

ADVERTISEMENT

Aşteptăm informaţii pentru a vedea dacă există o legătură cu vaccinarea”, a declarat un reprezentant al Institutului Naţional de Sănătate Publică, Geir Bukholm.

De asemenea, agenţia norvegiană pentru medicamente a anunțat că „examinează mai atent rapoartele privind cheaguri de sânge şi sângerări pentru toate vaccinurile contra coronavirusului”.

ADVERTISEMENT

În schimb, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat vineri că nu există „niciun motiv” pentru a stopa folosirea vaccinului AstraZeneca şi că până acum nu a fost găsită nicio legătură de tip cauză-efect între vaccin şi formarea de cheaguri de sânge.

Totuși, și alte țări au suspendat utilizarea unor loturi de vaccin după ce au fost semnalate apariția unor probleme legate de coagularea sângelui la persoane vaccinate cu AstraZeneca. Printre ele se află România, Austria și Italia.

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Mâna Maicii Domnului, o plantă-minune. Suferințele de care te scapă
Mâna Maicii Domnului, o plantă-minune. Suferințele de care te scapă
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să...
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să nu aibă putere, mă. Îi are pe toți la mână”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării