News

Noi soluții în Rusia pentru combaterea pandemiei. Putin propune o săptămână liberă plătită pentru toți angajații

Vladimir Putin propune noi măsuri în Rusia pentru combaterea coronavirusului. Anume, concendiu plătit, timp de o săptămână, pentru toți angajații.
20.10.2021 | 18:25
Noi solutii in Rusia pentru combaterea pandemiei Putin propune o saptamana libera platita pentru toti angajatii
ADVERTISEMENT

Mai exact, săptămâna propusă de președintele rus se referă la intervalul între 30 octombrie şi 7 noiembrie. Tototodată, liderul de la Kremlin consideră că această soluție ar trebui să mai reducă din infectări și decese în paralel cu vaccinarea împotriva coronavirusului.

”Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare. Vă rog, fiţi responsabili (referindu-se la vaccinarea cetățenilor-n.r”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri televizate cu alți oficiali ai țării, citat de The Moscow Times.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin ia în calcul prelungirea săptămânii

Dacă metoda nu se va dovedi destul de eficientă în anumite regiuni ale Rusiei, atunci săptămâna liberă se va prelungi pentru angajați, mai ia în calcul Vladimir Putin.

În timpul discursului televizat, Putin a subliniat, din nou,  importanța vaccinării și a solicitat extinderea la nivel național a testărilor de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Este ciudat faptul că persoanele bine educate, persoanele cu studii avansate, nu vor să se vaccineze.

Avem un vaccin sigur și eficient .Vă rog să vă vaccinați. Este o responsabilitate față de propria viață și față de persoanele din jurul tău. Alegeți: ori îmbolnăvirea, ori imunizarea”, a mai declarat Vladimir Putin, care a atras atenția să nu mai fie subestimente statisticile transmise de autorități.

ADVERTISEMENT

”Atrag atenția asupra situației din regiuni. Statisticile nu mai trebuie subestimate în niciun caz ”, a mai spus Putin, adresându-se populației, dar și oficialilor aflați alături de el.

Până de curând, Rusia avea cel mai mare număr de morți Covid-19 din Europa și cele mai multe decese zilnice din lume, după Statele Unite. Însă, iată că România a ajuns-o din urmă la acest capitol. Țara noastră are de câteva zile cei mai mulți morți de Covid din lume, înregistrați zilnic.

ADVERTISEMENT

Rușii, sceptici față de vaccinare, asemeni românilor

Nici rușii nu stau mai bine la capitolul imunizare. În timp ce România se află pe penultimul loc la nivel european cu cea mai mică rată de imunizare, un ultim sondaj din Rusia, al Școlii Superioare de Economie din Moscova, realizat în septembrie, arată că aproape jumătate din populația de aici, 45,6%, refuză vaccinarea atât cu un vaccin fabricat în Rusia, dar și cu un alt ser din străinătate.

Alți aproape 19% au spus că ar prefera să aștepte până anul viitor în privința vaccinării, în speranța că autoritățile vor mai limita această necesitate.  De asemenea, la nivel național, 32% dintre adulții ruși sunt vaccinați cu schemă completă.

În urmă cu patru zile, Vladimir Putin a făcut un alt apel la vaccinarea anti-Covid a cetățenilor ruși.

”Vaccinarea îi protejează pe oameni de infectare, de simptome grave. Trebuie să creştem ritmul de vaccinare.”, a spus preşedintele rus într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT