Noi tendinţe pe piaţa auto. Ce maşini se vînd cel mai bine

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
27/07/2016, 12:45
Noi tendinţe pe piaţa auto. Ce maşini se vînd cel mai bine

În prima jumătate a anului 2016 toate cele trei categorii ale pieţei auto, mai exact maşinile noi, cele la mâna a doua din import şi reînmatriculările, au înregistrat creşteri însă cu evoluţii diferite. Cel mai mare procent de creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut au avut autoturismele second hand din import, mai exact 21%.
În aceeaşi perioadă, piaţa maşinilor noi s-a extins, dar a fost influenţată de Programul Rabla care a început în luna iunie. Cât despre reînmatriculări, creşterea a fost de 5%, iar variaţiile dintre luni au fost foarte mici.

Astfel, piaţa masinilor noi a avut un semestru mai bun decat în 2015, însă în luna iunie înmatriculările au fost cu 36% sub cele din iunie anul trecut. Încetinirea creşterii acestui segment este legată de data de începere a programului Rabla care nu a fost disponibil pentru persoane fizice decât la finalul lunii iunie, mult mai târziu faţă de anii precedenţi.

Sursa: Realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Nicolae Dică se teme înainte de FCSB – Sepsi. “Echipă agresivă!” Ce zice de Mihai Roman şi Alexandru Stan

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×