ADVERTISEMENT
News

Noi tensiuni în PNL. Ludovic Orban l-a acuzat pe Nelu Tătaru că a încălcat Statutul partidului

Noi tensiuni în PNL. Nelu Tătaru a fost acuzat de Ludovic Orban că a încălcat Statutul partidului.
Autor: Cerasela Stafie | 21.06.2021 | 22:05
Noi tensiuni în PNL. Ludovic Orban l-a acuzat pe Nelu Tătaru că a încălcat Statutul partidului
Noi tensiuni în PNL. Ludovic Orban l-a acuzat pe Nelu Tătaru că a încălcat Statutul partidului Colaj: Fanatik

Noile conflicte au apărut în contextul în care susținătorii celor doi candidați la șefia partidului, Florin Cîțu și Ludovic Orban, își dispută dispută alegerile din organizațiile județene.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru este susținător al premierului. Fostul ministru al Sănătății a invalidat alegerile interne de la PNL Bârlad.

Noi tensiuni în PNL. Ludovic Orban l-a acuzat pe Nelu Tătaru că a încălcat Statutul partidului

Alegerile de la PNL Bârlad au fost câștigate de un susținător al lui Ludovic Orban. Ulterior, conducerea județeană a partidului a invalidat alegerile și a stabilit un nou scrutin.

ADVERTISEMENT

Cel care a semnat decizia a fost președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru. S-a invocat că unii membri ai partidului nu au fost trecuți pe convocator, potrivit Știri pe surse.

Respectivele alegeri au avut loc la data de 16 iunie. Cei doi candidați înscriși în cursa pentru şefia organizaţiei bârlădene au fost Dumitru Boroş, primarul municipiului, și Iulian Groza.

ADVERTISEMENT

Primul a obținut 88 de voturi, iar cel din urmă a fost ales doar de doi membri ai partidului. Două voturi au fost nule.

Conducerea PNL Bârlad, aleasă în data de 16 iunie, a contestat decizia organizației județene. Membrii acesteia, în frunte cu președintele desemnat Dumitru Boroş, primar al municipiului Bârlad, le-au cerut membrilor să nu se prezinte la noile alegeri, stabilite pentru data de 22 iunie.

ADVERTISEMENT

Reacția PNL Bârlad, după invalidarea alegerilor din 16 iunie

Membrii Biroului Politic al PNL Bârlad au susținut că alegerile au fost corecte. Aceștia au distribuit un comunicat pe pagina de Facebook a filialei în care au explicat că invalidarea scrutinului a fost făcută fără respectarea statutului partidului.

Potrivit acestuia, unicul organism care se poate pronunţa cu privire la validitatea alegerilor este Curtea de Arbitraj. Ei au prezentat, ca act susținător al afirmațiilor făcute, un document semnat de Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, prin care se încearcă dezinformarea membrilor PNL Bârlad şi a simpatizanţilor, vă aducem la cunoştinţă că în data de 16.06.2021, în perfectă legalitate, a avut loc şedinţa de alegeri de nivelul Organizaţiei PNL Bârlad, preşedinte, vicepreşedinţi, membri, trezorier. Cei care cred în valorile liberalismului, rugăm să nu dea curs solicitării de a participa la un simulacru de şedinţă convocată ilegal”, se arată pe pagina de Facebook a organizației.

„PNL Bârlad este organizaţia cu cele mai bune rezultate din judeţ, la nivelul municipiilor şi oraşelor, obţinute la alegerile locale şi parlamentare. Pentru a putea susţine în continuare proiectele domnului primar şi ale consilierilor liberali, avem obligaţia morală de a face front comun în toate demersurile. Nu vă prezentaţi marţi, 22.06.2021, la adunarea convocată ilegal de către unele persoane care nu susţin interesele Organizaţiei PNL Bârlad şi ale municipiului Bârlad,” au adăugat membrii filialei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!