News

Noi tensiuni PNL – PSD. Ministrul Marius Budăi, pus la zid: “Plânge la televizor de soarta pensionarilor, dar nu a venit cu o nouă lege a pensiilor”

Deputatul PNL Gabriel Avramescu l-a atacat pe ministrul muncii Marius Budăi, pentru că nu vine concret cu soluții pentru reformarea pensiilor.
30.10.2022 | 16:49
Noi tensiuni PNL  PSD Ministrul Marius Budai pus la zid Plange la televizor de soarta pensionarilor dar nu a venit cu o noua lege a pensiilor
Marius Budăi, criticat de un membru PNL. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Avramescu îi reamintește lui Budăi că eliminarea inechităților în sistemul de pensii e un lucru asumat prin PNRR. Mai mult, Budăi e numit ”plângăcios național” pentru că apare des la TV și deplânge soarta pensionarilor.

Noi tensiuni în coaliția de guvernare PNL – PSD

În realitate, subliniază Avramescu, Budăi nu se preocupă să întocmească un proiect de lege a pensiilor, care să sprijine concret vârstnicii din România.

ADVERTISEMENT

Declarațiile lui Avramescu riscă să creeze noi tensiuni într-o coaliție de guvernare PNL – PSD care oricum e privită cu scepticism de mulți alegători.

În 2020, unii care se dau a fi colegii şi partenerii noştri de coaliţie promiteau pensii majorate cu 40 la sută. Aţi văzut aceste majorări? Nu, pentru că politica, pe partea stângă a spectrului, se face doar o dată la 4 ani, promiţând salarii şi pensii mari mari. E singurul lor program de guvernare, din totdeauna.

ADVERTISEMENT

L-aţi auzit să vorbească despre proiecte, despre dezvoltare. Cu promisiuni de majorări de pensii au încercat mereu să câştige capital electoral, şi din păcate, au şi reuşit.

Domnul Budăi, care în ultima vreme a devenit plângăciosul naţional, se plânge la televizor de soarta pensionarilor, dar nu spune un lucru: că până la finele anului trebuia să vină cu o nouă lege a pensiilor, e un jalon asumat prin PNRR, în momentul în care a fost stabilit”, a punctat Avrămescu, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Totodată, Avramescu cere să se facă o distincție clară între pensiile de serviciu de care beneficiază militarii și pensiile speciale.

”Să facă distincţia între pensia de serviciu şi pensia specială. Militarii nu au pensii speciale, ei au pensii de serviciu. Militarii trebuie respectaţi şi apreciaţi. De altfel, într-un studiu recent al Băncii Mondiale se recomandă să nu se umble la aceste pensii de serviciu, mai ales în contextul actual geopolitic pe care-l traversăm cu toţii.

ADVERTISEMENT

Întrebarea noastră este de ce nu a apărut acest proiect al legii pensiilor? Colegii din coaliţie uită că recomandarea Comisiei Europene e să se vină cu un proiect de lege a pensiilor, nu cu o ordonanţă de urgenţă, pe care există riscul de a fi modificată în Parlament”, a concluzionat deputatul PNL.

ADVERTISEMENT