Noi vărsări de sânge în Turcia: 35 de militanţi PKK, ucişi după ce au încercat să ia cu asalt o bază militară

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
30/07/2016, 11:04
Noi vărsări de sânge în Turcia: 35 de militanţi PKK, ucişi după ce au încercat să ia cu asalt o bază militară

Forţele militare turce au ucis 35 de militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) după ce aceştia au încercat să ia cu asalt o bază militară în provincia Hakkari (sud-est), au declarat sâmbătă oficialii militari, relatează Reuters.

Oficialii au afirmat de asemenea că bilanţul victimelor confruntărilor ce au avut loc vineri la Hakkari indică opt soldaţi morţi şi 25 de răniţi.

Conflictul între PKK, care luptă pentru autonomie, şi armata turcă a izbucnit în iulie, anul trecut, după prăbuşirea unui armistiţiu. Mii de militanţi, membri ai forţelor de securitate şi civili au fost ucişi în confruntările din sud-estul ţării, cu populaţie majoritar kurdă. Armata lansează în mod constant atacuri împotriva PKK în zone rurale din sud-estul ţării şi în nordul Irakului, unde îşi are baza conducerea PKK.

După mai bine de doi ani de armistiţiu, conflictul kurd a reizbucnit în iulie trecut, ceea ce a marcat sfârşitul negocierilor de pace angajate în 2012 de guvernul de la Ankara cu PKK pentru a pune capăt rebeliunii care a făcut circa 400.000 de morţi din 1984.

Sursă: www.antena3.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali vrea ca FCSB să o copieze pe CFR Cluj. “Aşa se câştigă campionatul!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×