News

Noi victime la Istanbul. Conflictul din Turcia se intensifică

Un poliţist a murit, duminică, în ciocniri violente cu manifestanţi de extremă-stângă în cartierul Gazi, din Istanbul. Poliţistul, grav rănit de gloanţe în timp ce poliţia proceda la...
27.07.2015 | 10:13
Noi victime la Istanbul Conflictul din Turcia se intensifica

Un poliţist a murit, duminică, în ciocniri violente cu manifestanţi de extremă-stângă în cartierul Gazi, din Istanbul. Poliţistul, grav rănit de gloanţe în timp ce poliţia proceda la arestări în acest cartier, a decedat la spital, a anunţat agenţia proguvernamentală Anatolia, preluată de AFP.

Aviaţia militară turcă a bombardat din nou, duminică, obiective ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului, cel mai recent atac al Ankarei împotriva militanţilor kurzi şi Statului Islamic, au anunţat surse din securitatea turcă, informează Reuters. Avioanele de luptă F-17 care au lovit baze ale rebelilor PKK din Hakurk în nordul Irakului, au decolat la puţin timp după ora locală 20.00 (17.00 GMT) de la baza aeriană din Diyarbakir, au declarat aceste surse.

Ciocniri violente au loc în acest cartier de la moartea unui militant de extremă-stângă, ucis într-un raid al poliţiei, care a avut loc vineri.

Totodată, alţi doi militari turci au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi duminică dimineaţă, într-un atac cu bombă produs în sud-estul ţării, în contextul în care insurgenţii kurzi au semnalat încetarea armistiţiului din cauza raidurilor aeriene turce, informează BBC News online, citat de RFI.ro.

Atacul cu maşină-capcană a vizat un convoi militar în localitatea Lice. Atentatul intervine la 24 de ore după ce aviaţia militară turcă a atacat poziţii militare kurde din nordul Irakului, încălcând practic armistiţiul cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan. Atacul nu a fost revendicat, dar insurgenţii PKK au avertizat ieri că vor înceta armistiţiul, care dura de doi ani, după raidurile aeriene turce.

« Condiţiile privind menţinerea armistiţiului au fost întrerupte (…), în contextul acestor agresiuni. Avem dreptul să ne apărăm », au declarat Forţele de apărare a poporului (HPG), aripa militară a Partidului Muncitorilor din Kurdistan, într-o declaraţie pe pagina de internet a grupării.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET