News

Noi zboruri din România către destinații populare din Europa. Biletele s-au pus în vânzare, avioanele vor decola de la Brașov

Noi zboruri din România câtre destinații fabuloase din Europa. Avioanele vor decola de la Brașov, iar biletele se pot cumpăra deja.
07.05.2024 | 21:18
Noi zboruri din Romania catre destinatii populare din Europa Biletele sau pus in vanzare avioanele vor decola de la Brasov
Ce rute aeriene sunt vizate. Sursa foto: Jurnalul
ADVERTISEMENT

Noi curse aeriene vor fi valabile din România către unele dintre cele mai vizitate destinații din Europa. Acestea vor fi operate de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Biletele se pot cumpăra deja.

Despre ce zboruri este vorba

Germanii de la Fly Lili vor avea zboruri de pe aeroportul din Brașov de la finalul lunii iunie. Primele bilete s-au pus deja în vânzare. De luni, 6 mai, există această posibilitate, de a le achiziționa de pe site-ul companiei. Ce destinații sunt vizate?

ADVERTISEMENT

Zonele către care poți zbura cu o aeronavă de la Fly Lili sunt Germania, Italia, Spania, Grecia sau Turcia. Înainte de a se permite accesul pentru bilete s-a efectuat primul zbor de testare de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, pe data de 2 mai.

S-a analizat atent aeronava, dar și spațiul aerian. De la jumătatea lunii iunie vor fi câte trei curse pe săptămână pentru fiecare destinație. Nouă destinații din țările menționate vor fi vizate pentru început.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre: Munchen, Nurnberg și Stuttgart din Germania, Roma, Bologna și Milano din Italia, Barcelona din Spania, Salonic-Grecia și Istanbul-Turcia. În timpul probelor, avionul companiei germane a fost stropit cu apă sfințită.

În primă fază, conducerea Consiliului Județean Brașov a anunțat ca zborurile către zonele enumerate se vor efectua întâia oară în intervalul 15-20 iunie 2024. Între timp, au apărut nemulțumiri legate de costurile biletelor, menționate pe contul de Facebook al aeroportului din Brașov.

ADVERTISEMENT

Nemulțumiri legate de prețuri

Primii pasageri au constatat că unele rute sunt mai scumpe decât la companiile low-cost. De exemplu, un zbor cu Fly Lili din Brașov către Roma începe de la 100 de euro, iar la întoarcere de la 110 euro, în timp ce la o companie low cost sunt prețuri la un sfert sau la jumătate.

Dincolo de prețuri, în primele 24 de ore de la momentul scoaterii la vânzare a biletelor, s-au vândut peste 100. Cea mai solicitată cursă aeriană este Brașov-Munchen și retur. Din 28 iunie se vor efectua zboruri către această destinație.

ADVERTISEMENT

”De asemenea, reprezentanții Fly Lili au anunțat că după data de 20 mai a.c. vor fi scoase la vânzare și biletele de avion către cea de-a -a destinaţie, Istanbul (Turcia), prețul unui bilet urmând să pornească de la 79 euro.

Astfel, începând cu această vară Braşovul va fi legat cu un total de destinaţii europene asigurate cu zboruri de linie – cele 9 ale Fly Lili adăugându-se celor ale Wizz Air: Londra, Dortmund şi, în curând, Budapesta”, potrivit unui comunicat al Aeroportului Internațional Brașov.

ADVERTISEMENT
Tags: