Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Noii acționari de la Dinamo și-au prezentat planul de salvare a clubului: „Nu facem promisiuni pe care nu le putem onora” / „Sunt oameni care au și putință, au și voință!”. Video

Noua conducere a lui Dinamo a susținut prima conferință de presă după ce clubul din Ștefan cel Mare a fost preluat de Red&White și a pus pe masă planul de salvare.
06.03.2023 | 13:51
Noii actionari de la Dinamo siau prezentat planul de salvare a clubului Nu facem promisiuni pe care nu le putem onora  Sunt oameni care au si putinta au si vointa Video
Ce riscă Red&White dacă planul de reorganizare al lui Dinamo inițiat de Răzvan Zăvăleanu va trece la Apel. Sursă foto: captură Radio Dinamo.
ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Dinamo s-a vândut, după ce Dorin Șerdean și-a cedat acțiunile către fondul de investiții Certinvest. La zece zile distanță de la apariția informației, noii șefi ai „câinilor” au susținut o conferință de presă în care și-au expus planurile de salvare a clubului.

Cum plănuiește noua conducere să o salveze pe Dinamo: „Majorarea de capital social e soluția pe care o aplicăm”

La conferința de presă au fost prezenți Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, Red&White, administratorul special Vlad Iacob și administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu. Primul care a luat cuvântul a fost Eugen Voicu, președintele Consiliului de Administrație al Red&White și nume cu rezonanță în comunitatea de business din România.

ADVERTISEMENT

„Lista acționarilor se va mări. Pentru suporteri am decis să mă alătur acestui proiect. Vreau să pun accentul pe fanii care sunt alături de echipă. Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de fotbal din România, să gestionăm acest club cu un grup de antreprenori, să nu existe un singur acționar.

Credem că acest model este unul similar oricărei afaceri. Nu vreau să fac bani, dar regulile după care Dinamo trebuie să se desfășoare sunt regulile pe care le presupune orice business bine administrat. Nu se poate întâmpla nimic peste noapte, vrem să punem niște baze solide. Schimbarea este fundamentală.

ADVERTISEMENT

Nu domnul Badea m-a convins să vin aici, îl respect însă pentru suportul oferit în comunicarea cu domnul Șerdean, acesta a fost rolul domnului Badea. Am ajuns întâmplător aici. Un grup de investitori care avea în plan să salveze Dinamo m-a rugat pe mine să iau inițiativa și să fac acest efort.

În cât timp putem scoate Dinamo din insolvență? Nu pot să răspund exact, se poate întâmpla în câteva luni sau într-o perioadă mai lungă. Majorarea de capital social e soluția pe care o aplicăm, împrumuturile vor fi convertibile în acțiuni”, a declarat Eugen Voicu.

ADVERTISEMENT

„Ne dorim să vorbim mai puțin”

Din punct de vedere administrativ, Dinamo va fi condusă de către Andrei Nicolescu. Noul președinte al „câinilor” a lucrat în trecut și la Rapid. „Împreună cu Eugen, Vlad și Răzvan ne dorim să facem pași mici și esențiali pentru ca acest club să se organizeze așa cum trebuie.

Cel mai important element este coeziunea echipei. Din toate discuțiile pe care le-am avut, pot să spun că suntem o echipă cu coeziune, toți cei 4 de la masă am înțeles proiectul și direcția unde trebuie să meargă Dinamo.

ADVERTISEMENT

Ne dorim să vorbim mai puțin, să încercăm să facem mai mult și să vorbim pe ce s-a realizat, nu pe himere sau pe promisiuni fără acoperire. Începând de azi, oficial, voi forma o echipă cu Vlad, o să încercăm să readucem Dinamo unde îi e locul. Vă garantez că va fi o călătorie foarte interesantă”, a adăugat Nicolescu.

Răzvan Zăvăleanu: „În maxim trei ani ar trebui să ieșim din insolvență”

Criticat aspru de Nicolae Badea că a contribuit decisiv la prăbușirea lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu promite o schimbare în bine. Mai mult, administratorul judiciar al clubului din Ștefan cel Mare e convins că roș-albii vor ieși din insolvență.

„Mă bucur că suntem lângă niște oameni serioși. Până azi, acționarii lui Dinamo fie n-aveau voință, fie n-aveau putință. Sper ca oamenii de lângă mine să aibă și voință, și putință. Planurile pe care ei ni le-au împărtășit arată bine. De azi, ar trebui să înceapă un nou capitol, sper ca Dinamo să fie acolo unde a fost. În maxim trei ani ar trebui să ieșim din insolvență”, a declarat Răzvan Zăvăleanu.

„Vrem să construim cel mai bogat club din România!”

Și administratorul special, Vlad Iacob, are planuri mărețe odată cu sosirea noilor investitori în Ștefan cel Mare. „Țin să le mulțumesc fanilor că n-au lăsat să moară clubul Dinamo. Suporterii sunt motivul pentru care trebuia să salvăm acest club și să-l ducem la următorul nivel. Vom intra într-o nouă era a managementului, aceea a unității. Îmi doresc să aducem Dinamo acolo unde îi e locul.

Banii sunt un ingredient, nu ei rezolvă problema. Dacă am descărca un camion cu bani, tot critică ar fi situația. Regulile sunt importante. Când lucrurile sunt clare, iar toată lumea are încredere în planul nostru, banii vin. 

Sunt antreprenori cu care discutăm. Avem variante pentru a rezolva rapid problema. Vrem să construim un club care să se dezvolte singur, să devină cel mai bogat din România”, a transmis Vlad Iacob.

VEZI VIDEO MAI JOS

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vine cu numeroase exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită începând din această săptămână în fiecare zi de luni până vineri.Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT