News

Noii miniștri depun jurământul la Cotroceni. Cine sunt Ana Birchall și Natalia Intotero

10.06.2019 | 15:28
Noii ministri depun juramantul la Cotroceni Cine sunt Ana Birchall si Natalia Intotero

Luni, 10 iunie 2019, la Palatul Cotroceni, cu începere de la orele 17:00, va avea loc ceremonia în urma cărora noii miniștri ai cabinetului Dăncilă își vor depune jurâmântul, urmând să preia în mod oficial portofoliile care le corespund.

Cine sunt Ana Birchall și Natalia Intotero, noii miniștri din Guvernul Dăncilă

Este vorba despre Ana Birchall, care preia astfel conducerea Ministerului Justiției, post rămas vacant după demisia lui Tudorel Toader și Natalia Intotero, căreia îi va reveni portofoliul de ministru al Românilor de Pretutindeni.

De profesie avocat, Ana Birchall ocupă în cadrul Partidului Social Democrat funcția de Secretar General Adjunct pentru Relații Internaționale, fiind totodată și viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice în actualul Executiv, condus de Viorica Dăncilă. În ceea ce o privește pe Natalia Intotero, aceasta a fost membru al Camerei Deputaților până în aprilie 2019 și secretar de stat în structura Ministerului Afacerilor Externe.

Natalia Intotero a primit portofoliul de ministru al Românilor de Pretutindeni. Sursa foto:adevarul.ro
Natalia Intotero a primit portofoliul de ministru al Românilor de Pretutindeni. Sursa foto:adevarul.ro

Ana Birchall, critici pentru Tudorel Toader

Într-o declarație acordată recent, noul ministru al Justiției a afirmat că în perioada în care a asigurat interimatul acestei funcții, toate proiectele care au fost transmise spre avizare, înregistrând însă întârzieri, își vor urma cursul firesc. Ana Birchall transmite astfel săgeți către Tudorel Toader, cel care a deținut portofoliul Justiției până în luna aprilie.

Nu o să mă vait niciodată de greaua moștenire. Eu cred că în toată această perioadă de interimat am asigurat nu numai funcționarea ministerului Justiției, dar și a tuturor celorlalte ministere sau instituții așa cum am promis de la început, cu bună-credință, profesionalism și responsabilitate. Vă garantez că niciun proiect de lege care a venit la Ministerul Justiției și care era programat să intre în ședință de Guvern nu a avut o întârziere. Ca medie, s-a stat mai puțin de o zi și jumătate la avizare în Ministerul Justiției. Sunt niște oameni extrem de profesioniști și la Direcția de Avizare din minister și la Direcția de Elaborare. Un ministru este un bun manager sau nu este un bun manager, nu vreau să spun situații punctuale, ce s-a întâmplat în trecut. Vă garantez că pe mandatul meu astea sunt faptele. Nu am avut nicio plângere în acest sens, din contră”.