News

Noile reguli ale bisericii în stare de alertă! Preoții și enoriașii vor purta măști la spovedanie, distanțare fizică de patru metri

17.06.2020 | 17:53
Noile reguli ale bisericii in stare de alerta Preotii si enoriasii vor purta masti la spovedanie distantare fizica de patru metri
ADVERTISEMENT

Au fost anunțate noile reguli pe care credincioșii trebuie să le respecte în momentul în care vin la biserică. Este admisă și spovedania, însă există și în acest caz niște reguli. 

Începând de miercuri, 17 iunie, în lăcașurile de cult, credincioșii care participă la slujbă trebuie să lase o distanță de patru metri față de ceilalți enoriași. În momentul în care biserica va fi depășită din acest punct de vedere, ceilalți enoriași vor asculta slujba de afară.

ADVERTISEMENT

Folosirea măștilor de protecție în interiorul bisericii este obligatorie, cu excepția “slujitorilor bisericești care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană”, anunță Patriarhia Română.

Noile reguli ale bisericii în stare de alertă! Patriarhia Română a făcut anunțul

Patriarhia Română îi roagă pe cei care au simptome ale infecției, care sunt în carantină sau care au intrat în contact direct cu persoane infectate să nu meargă la biserică și să rostească rugăciuni de acasă.

ADVERTISEMENT

Vor fi alte reguli și în ceea ce privește spovedaniile. Ele vor fi făcute la o distanță de 2 metri între preot și enoriaș și fiecare dintre ei vor purta măști de protecție, a anunțat Patriarhia:

“Spovedania credincioșilor și citirea unor rugăciuni pentru aceștia în biserică se vor programa din timp, spre a evita aglomerările de persoane. Atât preotul duhovnic, cât și credinciosul care se spovedește vor utiliza mască de protecție și vor menține distanța sanitară de doi metri. 

ADVERTISEMENT

Se recomandă, date fiind dimensiunile reduse ale majorității bisericilor și caracterul secret al Spovedaniei, ca în biserică să rămână doar preotul și penitentul”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Decizia Guvernului de a nu ridica restricțiile la biserici, criticată de opoziție!

Patriarhia recomandă intrări separate pentru intrarea și ieșirea credincioșilor, aerisirea la un interval de patru ore, dezinfecția mâinilor la intrarea în biserică și curățarea înainte și după slujbe a obiectelor liturgice, a stranei și a pardoselii.

ADVERTISEMENT

Decizia Guvernului de a nu ridica restricțiile în ceea ce privește bisericile pe 15 iunie a provocat multe nemulțumiri în rândul populației, dar și al opoziției care a acuzat Executivul că a permis deschiderea cazinourilor, dar nu și a bisericilor și restaurantelor.

 

 

ADVERTISEMENT