Sport

Noile restricții agită apele la Cluj! Fanii și organizatorii Transylvania Open, furioși: “Ia uite ce meciuri pierdem”

Transylvania Open este cel mai tare turneu de tenis feminin organizat în România. Însă, autoritățile au decis cu o zi înainte de start să închidă arenele sportive pentru 30 de zile, începând de luni. Decizia i-a înfuriat pe fani și pe organizatori.
24.10.2021 | 00:10
Noile restrictii agita apele la Cluj Fanii si organizatorii Transylvania Open furiosi Ia uite ce meciuri pierdem
ADVERTISEMENT

Transylvania Open a început sâmbătă cu primele meciuri din calificări. Cel mai tare turneu de tenis WTA din România va avea la start două câștigătoare de Grand Slam, Simona Halep și Emma Răducanu.

Noile restricții agită apele la Cluj!

Clujul ar fi trebuit să fie în sărbătoare pentru acest turneu, însă cu o zi înainte de startul calificărilor, autoritățile au luat decizia de a închide toate arenele sportive pentru 30 de zile. Iar asta a stârnit un val de nemulțumiri.

ADVERTISEMENT

După această decizie, fanii au acces în tribune doar la meciurile din calificări. Iar când intră în scenă vedetele, BT Arena va fi goală, în ciuda faptului că întrunește toate condițiile pentru distanțare socială.

Noile restricții agită apele la Cluj! Fanii și organizatorii Transylvania Open, furioși:
Noile restricții agită apele la Cluj! Fanii și organizatorii Transylvania Open, furioși: “Ia uite ce meciuri pierdem”

Organizatorii, șocați de decizia de a închide tribunele: “Rugăm autoritățile să fie cerebrale”

Organizatorii sunt șocați de această decizie, în condițiile în care au investit foarte mult și au aplicat multe restricții pentru a putea umple măcar 25% din capacitatea sălii, adică să aducă 1500 de oameni.

ADVERTISEMENT

În prima zi de concurs, subiectul fierbinte a fost interdicția fanilor de a participa la turneu începând de luni. Directorul turneului, Patrick Ciorcilă, fost jucător de tenis, speră în continuare ca turneul de la Cluj să obțină o derogare și să se poată disputa cu fani.

“Rugăm autoritățile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competițiilor sportive. Considerăm că interzicerea accesului populației vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare și reprezintă o campanie anti-vaccinare.

ADVERTISEMENT
BT Arena
BT Arena

“Înțelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării”

Practic, înțelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populației. Noi am luat absolut toate măsurile de siguranță necesare și suplimentare. Capacitatea sălii a fost redusă de la 10.000 de locuri, la 1.500 de locuri pe zi, tocmai pentru a respecta legea și măsurile de siguranță.

Am comunicat din start că fiecare spectator trebuie să stea la o distanță de un scaun unul față de celălalt, iar copii mai mici de 12 ani nu au acces în sală. Nu mai vorbim de faptul că întreg staff-ul și toate persoanele implicate în organizarea și desfășurarea turneului au schema completă de vaccinare și sunt testate.

ADVERTISEMENT

Toate conferințele de presă vor avea loc online, iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanții media. Am făcut în 2 zile 300 de teste și nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfășurarea a evenimentului”, a explicat Ciorcilă.

Terenul central pe BT Arena
Terenul central pe BT Arena

Fanii au văzut-o pe Emma Răducanu la antrenament!

Fanii au fost prezenți sâmbătă la BT Arena din Cluj pentru a vedea meciurile de calificări. Pe lângă aceste dueluri, bonus a fost faptul că au putut să vadă live antrenamentul câștigătoarei de la US Open, Emma Răducanu.

Suporterii i-au solicitat autografe și au rămas foarte dezamăgiți de faptul că nu vor putea să participe de luni la meciuri, deși sala are o capacitate de 10.000 de locuri. Mai mult, unii dintre ei au venit din alte părți ale țării ca să asiste la turneu.

Emma Răducanu, la Cluj
Emma Răducanu, la Cluj

“Simona Halep cu Gabriela Ruse, în primul tur! Ia uite ce meciuri pierdem

Pentru acest turneu, Cluj Arena a fost împărțit în două. Au fost amenajate două terenuri de tenis pe două jumătăți ale arenei, unde se vor desfășura meciurile: terenul central și terenul 1. Nu există diferențe între cele două, condițiile fiind identice, doar o cortină și tabelele de marcaj despărțind cele două terenuri.

În ciuda faptului că există mulți voluntari și multe indicatoare pentru fani, de luni, aceștia din urmă nu vor mai avea acces la meci din cauza restricțiilor COVID. La finalul meciurilor de sâmbătă, fanii se uitau cu jind la tabloul principal, expus la ieșirea din sală:

“Simona Halep cu Gabriela Ruse, în primul tur! Ia uite ce meciuri pierdem. Sigur nu se mai schimba nimic până luni?”, a fost reacția unuia dintre suporteri, în timp ce privea cu jind la tabloul principal.

Fanii urmăresc tabloul principal
Fanii urmăresc tabloul principal

“Am investit suplimentar sume mari de bani pentru a asigura măsurile de siguranță”

Lovitura pentru organizatori este inclusiv financiară. Investițiile pentru acest turneu sunt destul de mari, de aproximativ 1 milion de euro, iar în urma deciziei autorităților au fost tăiate și încasările din bilete:

“În ultimele două săptămâni am vândut bilete respectând întru totul legea, doar persoanelor vaccinate și care dețin certificatul verde. Aproape toate biletele sunt vândute.

Implementarea unor măsuri restrictive care interzic accesul publicului la turneu înseamnă o puternică lovitură financiară pentru noi, ca organizatori. Am investit suplimentar sume mari de bani pentru a asigura măsurile de siguranță în contextul pandemiei.

Dar nu doar asta ne doare. Am pregătit o mulțime de activități și momente surpriză pentru public pentru a ajuta oamenii să dezvolte un apetit pentru sport și educație sportivă. Ca să nu mai vorbim de faptul că toate jucătoarele îți doresc să joace într-o sală în care să aibă alături fanii”, a anunțat Patrick Ciorcilă.

Cele două terenuri de la Cluj, despărţite de o cortină
Cele două terenuri de la Cluj, despărţite de o cortină

Fanii care au bilet cumpărat pentru meciurile din timpul săptămânii pot veni duminică

Șansele ca Transylvania Open să aibă o derogare pentru a se putea desfășura cu fani, începând de luni, sunt minime. Organizatorii au anunțat deja că fanii care și-au luat bilet pentru meciurile din timpul săptămânii vor putea să vină în ultima zi de calificări pentru a asista la meciuri, în limita a 50% din capacitate.

Tabloul calificărilor:

Tablou calificări
Tablou calificări

Tabloul principal:

Tablou calificări
Tablou calificări

Programul de duminică:

Programul de duminică
Programul de duminică
  • 2 câștigătoare de Grand Slam participă la Transylvania Open
  • 32 de jucătoare sunt pe tabloul de simplu și 16 echipe pe tabloul de dublu

 

 

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”