News

Restricțiile anunțate joi de autorități rămân în vigoare. Precizări oficiale ale Guvernului. Update

29.03.2021 | 19:10
Restrictiile anuntate joi de autoritati raman in vigoare Precizari oficiale ale Guvernului Update
ADVERTISEMENT

Noile restricții, anunțate joi, nu vor fi schimbate în perioada următoare. Executivul spune într-un comunicat că nu ia în calcul, momentan, modificarea acestor reglementări decise de CNSU.


Restricțiile anunțate de autorități rămân în vigoare. Anunțul Guvernului

UPDATE, ora 19:12 / ​Guvernul României, condus de Florin Cîțu, susține, într-o precizare oficială, că în acest moment nu este prevăzută revizuirea restricțiilor pentru perioada imediat următoare, aceasta depinzând însă de rata de infectare la nivelul localității unde se aplică.

ADVERTISEMENT

”​Nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/modificarea măsurilor adoptate.

Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității”, se arată într-un comunicat al Executivului citat de Hotnews.

ADVERTISEMENT

Guvernanții mai anunță că în această perioadă se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de infectare va fi redusă semnificativ.


Știrea inițială, ora 15:33 / Surse guvernamentale au declarat că autoritățile se gândesc să renunțe la măsura de închidere a magazinelor de la ora 18:00. Acest lucru se poate întâmpla dacă vor constata că efectul acesteia este aglomerarea spațiilor comerciale.

ADVERTISEMENT

Peste aproximativ două ore va începe o ședință la Palatul Victoria. Autoritățile iau în considerare și relaxarea altor măsuri restrictive.

Noile restrictii anunţate joi ar putea fi schimbate. Ce modificări vrea să facă Guvernul

„Sunt mai multe măsuri în analiză. Ele au fost luate la solicitarea specialiștilor. Putem reveni asupra lor”, au declarat sursele menționate pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, magazinele se închid la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Dacă rata de incidență depășește 7,5 la mie, măsura se aplică în toate zilele din săptămână.

Autoritățile ar putea să renunțe la restricționarea timpului în care magazinele pot fi deschise. În plus, guvernanții se gândesc și la redeschiderea sălilor de fitness.

Săptămâna trecută a fost adoptată o hotărâre de Guvern prin care activitatea din respectivele locații este interzisă dacă rata de infectare a localității depășește 4 la mie. Se ia în calcul renunțarea la acestă măsură, dacă oamenii care merg în aceste spații se testează cu teste antigen înainte de a face sport. Această variantă, a testelor antigen, este analizată și în cazul deschiderii altor spații, ca sălile de teatru sau film, poate și în cazul concertelor.

După ședința BEX PNL, șeful DSU, Raed Arafat, declara că aceste noi restricții sunt necesare pentru scăderea numărului de noi infectări. El a dat asigurări că nu vor fi implementate altele noi și a explicat și cum se motivează limitarea timpului de funcționare al magazinelor.

În ultimele 24 de ore au fost proteste în toată România din cauza noilor restricții impuse de autorități. Mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a-și exprima nemulțumirea. În această dimineață, guvernanții, în frunte cu prim-ministrul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au declarat că îi înțeleg pe români și că este dreptul lor să protesteze.

ADVERTISEMENT