ADVERTISEMENT
News

Nor de praf saharian peste România! Avertismentul autorităților

Autor: Alexandru Năstase | 01.05.2021 | 16:08
Nor de praf saharian peste România! Avertismentul autorităților
România este traversată de un nor de praf saharian. Sursa foto - hepta.ro

Nor de praf saharian peste România! Acesta este anunțul transmis de Administraţia Naţională de Meteorologie. Reprezentanții ANM au explicat că o masă de aer tropical, cu particule de praf de origine sahariană, avansează către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României, în perioada 1 – 3 mai.

ADVERTISEMENT

Conform specialiștilor, primele zone afectate din România vor fi cele din sud-vestul țării. Ploile vor favoriza depunerile de praf.

De remarcat însă că densitatea și concentrația particulelor de praf care vor ajunge deasupra României vor fi mult mai reduse, comparativ cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice.

Nor de praf saharian peste România de Paște!

Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în regiunile vestice şi sudice, ulterior şi în restul ţării.

ADVERTISEMENT

„În perioada 01 – 03 mai, circulaţia aerului, preponderent din sector sudvestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Concentraţiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparaţie cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice.

Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în regiunile vestice şi sudice, apoi şi în restul ţării”, a transmis ANM, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Depunerile de praf vor putea fi observate în România sâmbătă și duminică, în zonele şi în intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi şi în restul ţării.

„Depunerile de praf vor fi favorizate de ploi, iar masa de aer tropical va începe să se retragă din România de duminică seară”, a informat, la Digi 24, meteorologul Mihai Huștiu

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!