Sport

Slovacia – România 3-1, în Grupa I mondială din Cupa Davis. Nicholas David Ionel, înfrângere clară cu Alex Molcan. Video

România întâlnește în deplasare Slovacia în primul tur din cadrul Grupei I mondiale din Cupa Davis, iar în urma tragerii la sorți s-a stabilit programul jocurilor.
17.09.2022 | 18:48
Slovacia  Romania 31 in Grupa I mondiala din Cupa Davis Nicholas David Ionel infrangere clara cu Alex Molcan Video
România întâlnește în deplasare Slovacia în primul tur din cadrul Grupei I mondiale din Cupa Davis, iar în urma tragerii la sorți s-a stabilit programul jocurilor. Sursă foto: frt.ro
ADVERTISEMENT
17-09-2022
13:53

Alex Molcan - Nicholas David Ionel 6-1, 6-1

Vezi aici cele mai importante momente

Nicholas David Ionel nu a avut nicio șansă în fața lui Alex Molcan, care s-a impus cu un clar 6-1, 6-1, după o oră și 13 minute. Ca urmare a acestui rezultat, scoorul general a devenit 3-1 pentru Slovacia, astfel că România a pierdut confruntarea din primul tur al Grupei I mondiale.

Ultimul meci al zilei, în care ar fi trebuit să se întâlnească Marius Copil și Norbert Gombos, a fost anulat. Slovacia va juca în calificările 2023 pentru turneul final al Cupei Davis, iar România va evolua în play-off-ul Grupei Mondiale 1.


În primul meci de simplu al zilei de sâmbătă, tânărul Nicholas David Ionel îl întâlnește pe cel mai bun jucător al Slovaciei, Alex Molcan.

Gazdele întâlnirii conduc la general cu 2-1, astfel că ”tricolorii” trebuie să se impună în ambele dueluri de simplu pentru a câștiga întâlnirea.

17-09-2022
12:33

Klein/Zelenay - Copil/Cornea 7-6 (4), 6-2

Vezi aici cele mai importante momente

Slovacii au dominat autoritar setul secund și în cele din urmă au câștigat meciul cu 7-6 (4), 6-2, după o oră și 27 de minute. Astfel, România este condusă cu 2-1 și are nevoie de victorie în ultimele două partide de simplu. Următorul joc este cel dintre Nicholas David Ionel și Alex Molcan.


Copil și Cornea au pierdut la mare luptă primul set. După ce au reușit primul break, iar apoi și-au cedat serviciul, cei doi români au greșit mai mult în tie-break-ul pe care slovacii și l-au adjudecat la 4.


Ziua de sâmbătă pornește de la 1-1, iar primul meci este cel de dublu în care perechea Marius Copil/Vlad Victor Cornea întâlnesc cuplul Lukas Klein/Igor Zelenay.

În prima zi de concurs, Nicholas David Ionel a trecut de Norbert Gombos, 6-7 (4), 7-5, 6-4, iar Marius Copil a fost învins de Alex Molcan, scor 5-7, 1-6.

16-09-2022
18:38

Alex Molcan - Marius Copil 7-5, 6-1

Vezi aici cele mai importante momente

Marius Copil a cedat definitiv inițiativa în actul secund, pe care l-a pierdut extrem de clar cu 6-1. Astfel, după prima zi, România și Slovacia se află la egalitate, scor 1-1.


Primul set a fost unul echilibrat în care cei doi jucători au reușit să-și pună în favoare serviciul. Molcan a fost cel care a reușit singurul break și s-a impus cu 7-5.

În cel de-al doilea meci al întâlnirii dintre Slovacia și România, Marius Copil îl va înfrunta pe Alex Molcan.

În meciul de deschidere, Nicholas David Ionel a trecut de Norbert Gombos, 6-7 (4), 7-5, 6-4, după un meci epuizant, și a adusa primul punct pentru ”tricolori”.

16-09-2022
15:02

Norbert Gombos - Nicholas David Ionel 7-6 (4), 5-7, 4-6

Vezi aici cele mai importante momente

Nicholas David Ionel face un set decisiv de excepție și câștigă meciul cu Norbert Gombos. El s-a impus cu scorul de 6-7 (4), 7-5, 6-4, după trei ore și 10 minute, și a adus primul punct pentru România.


Nicholas David Ionel are o evoluție consistentă în cel de-al doilea set, pe care reușește să-l câștige cu scorul de 7-5. Este egalitate la seturi în acest moment, scor 1-1.


Gombos a reușit să-și adjudece primul set al întâlnirii la tie-break. După ce și-a pierdut serviciul încă din startul întâlnirii, Ionel a revenit, a făcut rebreak și a avut trei șanse de a câștiga setul cu 6-4, dar le-a ratat pe toate. În tie-break, experiența slovacului s-a văzut și acesta s-a impus cu 7/4.

Tânărul Nicholas David Ionel (19 ani), prima rachetă a României, îl întâlnește în meciul de deschidere pe experimentatul Norbert Gombos (32 de ani).

Al doilea meci al zilei îi va pune față în față pe Marius Copil și Alex Molcan.

Întâlnirea este programată să se joace vineri, 16 septembrie, și sâmbătă, 17 septembrie, în NTC Arena din Bratislava.

Programul meciurilor din cadrul întâlnirii de Cupa Davis dintre România și Slovacia

Programul meciurilor din întâlnirea Slovacia – România, din cadrul Cupei Davis, s-a stabilit în urma tragerii la sorți, iar în jocul de deschidere tânărul Nicholas David Ionel (19 ani) îl va întâlni pe experimentatul Norbert Gombos (32 de ani).

ADVERTISEMENT

În al doilea meci al zilei de vineri, Marius Copil îl va înfrunta pe Alex Molcan. Ziua a doua a întâlnirii dintre România şi Slovacia va începe cu partida de dublu, în care Marius Copil şi Victor Vlad Cornea îi vor avea în faţă pe Lukas Klein și Igor Zelenay.

Sâmbătă se vor disputa ultimele două partide de simplu. Nicholas David Ionel va evolua împotriva lui Alex Molcan, iar Marius Copil îl va înfrunta pe Norbert Gombos. Vineri, meciurile încep la ora 18:00 (ora României), iar jocurile de sâmbătă sunt programate să înceapă la ora 15:00 (ora României).

ADVERTISEMENT

Slovacii au jucători mai valoroși

În vederea acestei confruntări, delegaţia României se află, de la începutul acestei săptămâni la Bratislava, antrenorul federal Andrei Mlendea şi căpitanul nejucător Gabriel Trifu având la dispoziţie următorii jucători: Nicholas David Ionel (locul 283 ATP), Marius Copil (347 ATP), Cezar Creţu (392 ATP), Gabriel Adrian Boitan (613 ATP) şi Victor Vlad Cornea (125 în clasamentul de dublu).

Delegaţia este completată de Lucian Nicolescu şi Dan Cristea – ambii în calitate de preparator fizic şi Dragoş Rusu – fizioterapeut. La tragerea la sorţi România a fost reprezentată de Răzvan Itu, directorul feneral al Federaţiei Române de Tenis.

ADVERTISEMENT

Căpitanul nejucător al Slovaciei, Tibor Toth i-a convocat pentru această întâlnire pe jucătorii Alex Molcan (locul 45 ATP), Norbert Gombos (99 ATP), Jozef Kovalik (155 ATP), Lukas Klein (232 ATP) și Igor Zelenay (131 în clasamentul de dublu).

Nicholas David Ionel, câștigător de Orange Bowl

Nicholas David Ionel, prima rachetă a României, s-a pregătit mult timp la academia lui Patrick Mouratoglou și chiar a fost invitat de antrenorul francez în urmă cu trei ani la un stagiu de pregătire la care a fost prezentă și Serena Williams.

ADVERTISEMENT

A fost considerat una dintre marile speranțe ale tenisului masculin românesc, el fiind câștigător în 2017 al Orange Bowl, competiție considerată ca un Campionat Mondial al juniorilor. Ionel este al treilea român care s-a impus în această competiție la categoria de vârstă de 16 ani, după Raluca Ciochină în 1999 și Florin Mergea în 2001.

ADVERTISEMENT