Sport

Nord-irlandezii optimiști înainte de meciul cu România: ,,Poate fi un avantaj pentru noi că se joacă fără spectatori”

03.09.2020 | 18:04
Nordirlandezii optimisti inainte de meciul cu Romania Poate fi un avantaj pentru noi ca se joaca fara spectatori
ADVERTISEMENT

Irlanda de Nord va întâlni România în prima etapă a Ligii Națiunilor, vineri de la ora 21:45, într-o partidă care reeditează confruntarea din 1985, când România avea nevoie doar de un egal pentru ca naționala antrenată la aceea vreme de Mircea Lucescu să califice la Mondialul din Mexic.

Ultimul meci între cele două echipe s-a disputat însă în 2014, când nord-irlandezii s-au speriat de atmosfera creată de suporterii României și au pierdut meciul cu scorul de 2-0.

ADVERTISEMENT

Corry Evans, mijlocașul Irlandei de Nord, a declarat la conferința de presă că se bucură de faptul că meciul se va disputa fără spectatori, ținând cont de ce s-a întâmplat la ultimul meci dintre cele două echipe și crede că ar putea fi chiar un avantaj pentru echipa sa.

Nord-irlandezii optimiști înaintea meciului de la București

Mijlocașul care evoluează în liga a doua la Blackburn nu pune presiunea pe colegii săi și crede că meciul cu România ar trebui privit ca un antrenament: ,,Sperăm să fie un antrenament bun pentru semifinala din play-off-ul de calificare la EURO cu Bosnia”.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul vede meciul cu România, drept cel mai bun prilej ca echipa să aibă un moral bun înainte de meciul cu Bosnia care le poate aduce calificarea la Campionatul European: ,,Aceste meciuri ne pot ajuta să avem și un moral bun pentru jocul sau jocurile din play-off-ul pentru EURO”, a mai spus jucătorul.

Pe lângă România, din grupă mai fac parte Norvegia și Austria, iar următorul meci cu România, va avea loc abia în ultima etapă din Liga Națiunilor, pe 18 noiembrie, deci ar putea fi un meci decisiv pe care naționala noastră îl va disputa în deplasare.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare regret al lui Mircea Lucescu este legat de ratarea calificării la Mondialul din Mexic în fața Irlandei de Nord

Meciul cu Irlanda de Nord reprezintă cel mai mare regret al lui Mircea Lucescu legat de echipa națională și crede că acest meci ar fi schimbat soarta Generației de Aur, după cum a spus-o în repetate rânduri.

România avea atunci nevoie de un meci egal, dar a pierdut meciul și a ratat calificarea,,E cel mai mare regret, că am ratat atunci. Aveam o echipă extrem de tânără și valoroasă. Ar fi fost o echipă senzațională. Erau toți jucători de 19, 20 de ani, care pe urmă, în 90, au jucat la Campionatul Mondial din Italia. Aceiași jucători, cu 2-3 ani în plus”.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,80 este cota pentru ”1 solist și sub 2,5 goluri” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT