Sport

Norvegia acuză un posibil aranjament în meciul România – Muntenegru! Cum pot rata nordicele JO

21.03.2021 | 11:58
Norvegia acuza un posibil aranjament in meciul Romania  Muntenegru Cum pot rata nordicele JO
ADVERTISEMENT

Una dintre jucătorele echipei naționale de handbal feminin a Norvegiei acuză un posibil aranjament în meciul România – Muntenegru pentru ca selecționata nordică să rateze calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Fetele lui Adi Vasile au fost învinse de Norvegia, scor 24-29, dar păstrează șanse reale de a obține biletele la competiția din capitala Japoniei.

ADVERTISEMENT

Ținând că în primul meci de la turneul preolimpic nordicele au pierdut tot la cinci goluri cu Muntenegru, FANATIK îţi prezintă scenariile posibile prin care Cristina Neagu & co poate ajunge la Tokyo.

Un aranjament la meciul România – Muntenegru, posibilitate văzută de jucătoarele din Norvegia

Imediat după victoria de sâmbătă seară, una dintre cele mai bune jucătoare ale formației Norvegiei, Stine Skogrand, a vorbit despre un posibil aranjament la meciul România – Muntenegru, ultimul din turneul preolimpic, prin care cele două reprezentative să le lase acasă pe nordice.

ADVERTISEMENT

”Fetele din Muntenegru au stat în tribune și au încurajat România”, a declarat Skogrand potrivit publicației Dagbladet, ea bănuind astfel o posibilă înțelegere între Muntenegru și România.

Duminică, de la ora 17:00, se dispută duelul România – Muntenegru, ultimul meci de la turneul preolimpic. Adversarele au obţinut 2 puncte, după victoria în faţa Norvegiei, scor 28-23. Iar dacă România va învinge naționala gazdă, se va face clasament în trei.

ADVERTISEMENT

România obligată să câștige la 5 goluri diferență

Primul scenariu este ca România să obţină o victorie la cel puţin 5 goluri diferenţă în meciul cu Muntenegru. În acest moment, muntenegrencele au +5 la golaveraj, în timp ce selecţionata lui Adi Vasile e la -5. Diferenţa este făcută de faptul că România a marcat 24 de goluri, iar orice victorie la cel puţin 5 goluri diferenţă ar face ca noi să avem un număr superior de goluri marcate și ne calificăm indiferent de scor la Jocurile Olimpice.

Există şi un scenariu prin care România şi Muntenegru să se califice la braţ. Pentru asta, tricolorele trebuie să câştige duminică cu 29-24, 30-25, 31-26 şi aşa mai departe, însă diferenţa trebuie să fie de 5 goluri. De exemplu, la o victorie 30-25 a României, am avea 54 de goluri marcate, iar Muntenegru ar fi la 53. Norvegia, cu 52 de goluri marcate ar rămâne acasă, din cauza numărului mai mic de goluri marcate.

ADVERTISEMENT

Dacă România câștigă la 5 goluri, dar se marchează mai puține goluri, de exemplu 27-22, 26-21, 25-20, atunci România merge la JO împreună cu Norvegia. Muntenegru ar rămâne acasă din cauza golurilor mai puține marcate.

ADVERTISEMENT