Cele mai citite

Norvegia – Franţa, pentru a treia oară în finala Campionatului Mondial de Handbal. Unde vezi meciul

Norvegia - Franta se joacă la Hamburg, în finala Campionatului Mondial de handbal feminin. Este a treia oară când cele două îşi dispută ultimul act.
Autor: Gabriel Esanu | 16.12.2017 | 20:01
Norvegia - Franţa, pentru a treia oară în finala Campionatului Mondial de Handbal. Unde vezi meciul

Campionatul Mondial de Handbal se încheie cu finala pe care toată lumea o aştepta. Norvegia şi Franţa au demonstrat că sunt cele mai puternice echipe din lume la acest moment. Partida este programată duminică, de la ora 18:30, la Hamburg. Va fi transmisă de Telekom Sport 2.

Norvegia este campioana en-titre, în vreme ce Franţa s-a impus o singură dată la mondial, în 2003. A pierdut alte trei finale, două dintre ele chiar în faţa adversarei de duminică, în 1999 şi 2011. Astfel, nordicele au două dintre cele trei titluri câştigate chiar în faţa Franţei. În vreme ce al treilea a venit în 2015, în faţa Olandei.

Norvegia şi Franţa, adversare şi la mondialul masculin

Franţa şi Norvegia s-au înfruntat şi în finala Campionatului Mondial masculin, iar “cocoşii” se impuneau în meciul disputat pe propriul teren. La Hamburg, însă, Norvegia are prima şansă, în special după demonstraţiile de forţă din ultimele meciuri.

Norvegia a terminat grupa B pe locul 2, după ce a fost învinsă în mod surprinzător de Suedia. A fost, însă, scânteia care a produs explozia în jocul campioanelor en-titre, care şi-au pulverizat adversarele în fazele eliminatorii.

Prima pe listă a fost Spania, care se poate spune că a scăpat bine, 31-23, apoi a venit demonstraţia în faţa Rusiei, 34-17, plus o nouă victorie clară în semifinala contra Olandei, reeditarea ultimului act din 2015, scor 32-23.

Franţa nu a reuşit nici ea să îşi câştige grupa. A venit în spatele României, chiar dacă a câştigat partida contra “tricolorelor”, 26-17. A urmat o victorie în faţa Ungariei, 29-26, un succes cu Muntenegru, 25-22 şi, în fine, o calificare cu emoţii, după 24-22 cu Suedia.

Astfel, în finala mică se înfruntă Olanda şi Suedia. Partida este programată de la ora 15:30, tot la Hamburg. Batavele speră la o nouă medalie, după argintul din urmă cu doi ani. Pentru Suedia ar putea fi prima medalie la un campionat mondial.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!