News

Norvegia lansează o aplicație care va informa populația dacă se află la 2 metri de un bolnav de COVID-19

16.04.2020 | 21:45
Norvegia lanseaza o aplicatie care va informa populatia daca se afla la 2 metri de un bolnav de COVID19
ADVERTISEMENT

Norvegia are o politică relaxată de a se lupta cu coronavirusul care provoacă COVID-19, însă nordicii au mai multe metode eficiente prin care evită răspândirea epidemiei.

Norvegia lansează o aplicație anti COVID-19

Conform Hot News, norvegienii au lansat aplicația Smittestopp (Stop Infectării), menită să le ofere informații cetățenilor și să-i informeze dacă au fost contact cu o persoană infectată de coronavirus.

ADVERTISEMENT

„Pentru a reuşi revenirea la o viaţă mai normală menţinând infecţia sub control, va trebui să contribuim cu toţii, mai ales prin utilizarea acestei aplicaţii, altfel va trebui să trângem din nou șurubul”, a declarat şefa guvernului norvegian, Erna Solberg.

Concret, oamenii pot descărca gratis aplicația și vor afla dacă s-au aflat la mai puțin de 2 metri de o persoană infectată cu coronavirus, din 15 în 15 minute. De asemenea, identitatea celor bolnavi nu va fi divulgată.

ADVERTISEMENT

Desigur, aplicația funcționează în baza acordului utilizatorului de a fi localizat prin GPS. Totuși, guvernul norvegian a dat asigurări că toate datele vor fi distruse automat după 30 de zile, pentru a-i liniști pe cei care militează pentru respectarea vieții private.

Ministrul sănătăţii din Norvegia, Bent Hoie, a dat asigurări că aplicaţia este conformă reglementărilor europene în materie de protecţie a datelor.

ADVERTISEMENT

Între timp, norvegienii intenționează să testeze aproximativ 100.000 de oameni pe săptămână. Nordicii par să fi temperat epidemia din țara lor, ajungând la 6.848 de cazuri în registrate la o creștere de doar 51 de cazuri pe zi.

La capitolul decese, norvegienii au 152 de persoane care au murit în urma infectării cu coronavirusul de la Wuhan, o creștere de 2 cazuri în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Norvegia are o politică semi-relaxată în tentativa de a contracara efectele coronavirus. Cu toate acestea, nordicii se descurcă în acest moment cu amenințarea COVID-19, spre deosebire de alte țări unde boala face ravagii.

 

ADVERTISEMENT
Tags: