News

Norvegia, prima imagine din normalitate! Zeci de oameni la terasă, cu o bere în față

08.05.2020 | 16:16
Norvegia prima imagine din normalitate Zeci de oameni la terasa cu o bere in fata
ADVERTISEMENT

Norvegia a oferit prima imagine din normalitate! Deși România se află încă la o distanță apreciabilă de măsurile de relaxare, nordicii au arătat lumii întregi cum poate să arate lumea după pandemia de coronavirus.

Norvegia, prima imagine din normalitate!

Zeci de oameni au fost fotografiați la o terasă. Printre ei și foarte mulți pensionari, toți având în față o bere și căutând mângâierea soarelui de mai. Cel care a postat fotografia în mediul online susține că acesta este un gest firesc, un gest de normalitate.

ADVERTISEMENT

”În Norvegia, ieri. Vârstnici stând împreună, relaxați, la soare și-o bere. Așa ca niște oameni, nu ca niște zombi mascați ținuți în cuști, între paravane din plexi cum se gândesc să impună restaurantelor, deștepții noștri de specialiști și guvernanți.

Zeci de oameni la terasă, cu o bere în față

Pentru siguranță, am întrebat-o (n.red. – pe autoarea fotografiei) despre sursa pozei pe cea de la care am preluat-o.

ADVERTISEMENT

Mi-a confirmat că e făcută ieri în Norvegia de către cineva foarte apropiat, din familie”, a fost mesajul postat în mediul online de un român care este nemulțumit, după cum se poate observa, de măsurile restrictive luate la noi în țară.

De altfel, Norvegia nu a mai ezitat și a transmis că de luni se redeschide întreg sistemul de învăţământ. Este una din primele ţări europene face face acest pas, unul considerat extrem de curajos într-o perioadă destul de complicată.

ADVERTISEMENT

„Aţi avut răbdare cu noi, acum e rândul nostru să dăm ceva la schimb. Din acest motiv prezentăm planul de redeschidere al Norvegiei, un plan care să ne întoarcă la viaţa normală”, a anunţat Erna Solberg, premierul Norvegiei.

Mai mult de atât, din 1 iunie se redeschid şcolile de condus, sălile de bingo şi de sport, iar barurile şi alte localuri care nu servesc mâncare se redeschid doar cu servire la masă.

ADVERTISEMENT

Ridicarea restricțiilor nu se oprește aici. În curând și parcurile de distracţii şi bazinele de înot se redeschid, precum şi sălile de fitness.

ADVERTISEMENT
Tags: