Fotbal international

Norvegia – România, audiențe fabuloase! Câte milioane de români s-au uitat la meciul de pe ProTV

08.06.2019 | 14:33
Norvegia  Romania audiente fabuloase Cate milioane de romani sau uitat la meciul de pe ProTV

Norvegia – România s-a încheiat 2-2. “Tricolorii” au obținut remiza in extremis datorită golului marcat de Keșeru în minutul 90+2. Meciul a fost transmis pe ProTV și a suscitat un interes uriaș, iar audiențele au fost fabuloase pentru postul din “Pache Protopopescu”. 2,3 milioane de români din toată țara au urmărit meciul din preliminariile Euro 2020, conform Pagina de Media

Norvegia – România, audiențe fabuloase! Protv, mult peste Antena 1 și Kanal D

ProTv a fost liderul detașat al topului în intervalul partidei, pe toate targeturile de audiență. Diferența dintre ProTV (2,3 milioane de români) și Antena 1 (779.000 de români) a fost de aproximativ 1,5 milioane de telespectatori. Kanal D s-a clasat pe locul trei, la mare diferență de ProTv, dar foarte aproape de Antena 1.

Top audiențe: 

Norvegia - România, audiențe fabuloase! Câte milioane de români s-au uitat la meciul de pe ProTV (2)
Norvegia – România, audiențe fabuloase! Câte milioane de români s-au uitat la meciul de pe ProTV SURSA FOTO: paginademedia.ro

Dacă ProTv-ul a avut meciul de fotbal, pe același interval orar, la Antena 1 au rulat filmele Cartea junglei (de la 20:00) și Capcană pentru părinți (de la ora 22:00). Kanal D a difuzat un serial turcesc: Povestea noastră (de la ora 20:00) și Bravo, ai stil! (de la ora 22:30).

În mediul urban, meciul Norvegia – România a fost urmărit de 1,2 milioane de telespectatori, față de 386.000 Antena 1 și 320.000 Kanal D. În intervalul comercial, ProTV a avut 564.000 de privitori, adică 40% din total.

România joacă luni, de la ora 21:45, în Malta. Meciul va fi transmis pe ProTV și este crucial pentru șansele de calificare la Euro 2020. Apoi, următoarele meciuri ale tricolorilor vor fi împotriva Spaniei și returul cu Malta.

Norvegia - România, audiențe fabuloase! Câte milioane de români s-au uitat la meciul de pe ProTV (2)
Norvegia – România, audiențe fabuloase! Câte milioane de români s-au uitat la meciul de pe ProTV

Cosmin Contra a fost criticat după meciul de aseară pentru că ar fi greșit “primul 11”. Printre jucătorii huliți de suporteri se numără Gicu Grozav sau Paul Anton, titularizați surprinzător de Contra, dar a căror evoluție a lăsat de dorit. Gică Popescu i-a reproșat public echipa lui Contra: “El mizează pe aceeaşi jucători care vin de ani de zile la echipa naţională şi au aceleaşi rezultate, adică nu au rezultate. Am o părere de rău că nu a avut curaj să joace cu o echipă mult mai ofensivă. Jucătorii trebuie să joace pe valoare, nu pe experienţă”

  • 2,3 milioane de români s-au uitat la Norvegia – România
  • 3 este locul pe care îl ocupă România în grupa F