Fotbal intern

Haaland și-a bătut joc de „tricolori” în Liga Națiunilor. Pierdem primul loc după Norvegia – România 4-0

11.10.2020 | 20:53
Haaland sia batut joc de tricolori in Liga Natiunilor Pierdem primul loc dupa Norvegia  Romania 40
ADVERTISEMENT

Naționala României nu a reușit să treacă peste înfrângerea cu Islanda din barajul pentru Euro 2020 și ne-a oferit din nou o prestație jalnică în meciul contra Norvegiei din Liga Națiunilor. Elevii lui Mirel Rădoi au pierdut la Oslo fără drept de apel, cu 0-4, dar putem spune că am scăpat ușor, fiindcă scorul putea fi mult mai mare în favoarea gazdelor.

Practic, echipa națională a României nu a existat pe teren decât în primele zece minute, apoi totul s-a rupt după primul gol marcat de gazde. Cu un Haaland în formă de zile mari, „vikingii” au făcut ce au vrut cu apărarea noastră, dovedindu-ne încă o dată că suntem departe de lumea bună a fotbalului, iar ratarea calificării la Euro nu a fost o simplă întâmplare.

ADVERTISEMENT

În urma acestei înfrângeri, România a pierdut primul loc în clasamentul grupei, iar perspectivele sunt sumbre. Este pusă în pericol calificarea la Campionatul Mondial din Qatar 2022, deoarece suntem la un pas să cădem din urna a doua la tragerea la sorți, ceea ce înseamnă că vom avea parte de adversari foarte tari în preliminarii.

Norvegia – România 4-0 (Haaland 12, 63, 74, Sorloth 39) – VEZI VIDEO

  • NORVEGIA: Jarstein – Elabdellaoui (80 Svensson), Strandberg, Ajer, Meling – Normann (70 Midtsjo), Berge – Odegaard (70 Linnes), Elyounoussi (85 Hauge), Haaland (80 King) – Sorloth. Rezerve: Hansen, Rossbach, Ostigard, Rosted, King, Berg, Svensson, Linnes, Midtsjo, Henriksen, Hauge, Thorsby. Antrenor: Lars Lagerback
  • ROMÂNIA: Tătărușanu – Manea, Burcă, Toșca, Bancu – Cicâldău (75 Cicâldău), Crețu (75 Maxim), R. Marin – Iancu (88 Alibec), Pușcaș (62 Keșeru), I. Hagi (62 Mitriță). Rezerve: Niță, Lazar, Hanca, Bălașa, Alibec, Maxim, Keșeru, Deac, Mitriță, Grigore, Camora, Stanciu. Antrenor: Mirel Rădoi
ADVERTISEMENT

Min. 74: GOOOL NORVEGIA! Haaland se distrează cu Toșca și Burcă, apoi înscrie cu un șut din marginea careului. Norvegia – România 4-0.

Min. 72: Haaland ratează din nou din situație de unu la unu cu Tătărușanu.

Min. 63: GOOOL NORVEGIA! Odegaard îl pasează în fața porții goale lui Haaland, iar acesta împinge balonul în plasă. Norvegia – România 3-0.

ADVERTISEMENT

Min. 55: Haaland este foarte aproape să înscrie golul serii, dar reluarea sa cu călcâiul trece milimetric pe lângă bară.

Min. 52: Bancu centrează de pe stânga, dar Ianis Hagi este blocat în ultimul moment de apărătorii norvegieni. A fost cea mai periculoasă fază a noastră până în acest minut.

ADVERTISEMENT

Min. 45+1: S-a terminat prima repriză. Cu excepția primelor 10 minute, echipa României a fost dominată clar la toate capitolele de selecționata Norvegiei și doar șansa a făcut ca scorul să fie doar 2-0 în favoarea gazdelor.

Min. 39: GOOOL NORVEGIA! Meling pătrunde pe partea stângă a atacului norvegian, centrează în fața porții, de unde Sorloth îndeplinește o simplă formalitate. Norvegia – România 2-0.

Min. 37: Șutul lui Odegaard este respins în corner de Tătărușanu.

Min. 29: Șutul lui Sorloth din mijlocul careului este respins in extremis de Manea în corner. O nouă ocazie uriașă ratată de norvegieni.

Min. 24: Haaland se distrează din nou cu apărarea noastră, scapă singur cu Tătărușanu, dar portarul nostru intervine miraculos și evită un nou gol.

Min. 12: GOOOL NORVEGIA! Contraatac ca la carte al gazdelor, Odegaard îl lansează excelent pe Haaland, care scapă singur cu Tătăruașnu și înscrie fără probleme. Norvegia – România 1-0.

Min. 8: Șutul lui Bancu de la marginea careului trece puțin pe lângă poartă.

Min. 6: Cicâldău șutează pe jos de la 25 de metri, dar portarul Jarstein reține cu siguranță.

Meciul Norvegia – România are loc duminică, 11 octombrie, cu începere de la ora 19:00, pe stadionul Ulleval din Oslo, în cadrul etapei a 3-a din grupa 1 a Diviziei B în Liga Naţiunilor. După primele două jocuri, „tricolorii” au patru puncte, nordicii cu unul mai puţin.

România a început cu un 1-1 pe teren propriu cu Irlanda de Nord, după un meci dominat copios, în care s-a ratat mult şi a fost şi mult ghinion. A continuat apoi excelent la Klagenfurt, unde a învins Austria cu 3-2.

Norvegia a fost învinsă acasă de Austria cu 2-1, dar scorul e mincinos faţă de pogonul situaţiilor ratate de oaspeţi. Nordicii s-au revanșat însă la Belfast și le-au administrat nord-irlandezilor una dintre cele ruşinoase înfrângeri din istorie pe teren propriu, 5-1.

Norvegia – România Live Stream PRO TV în Liga Națiunilor

Partida Norvegia – România se joacă duminică, 11 octombrie, de la ora 19:00, pe stadionul Ulleval din Oslo, în etapa a treia a grupei 1 din divizia B a Ligii Naţiunilor şi va putea fi urmărită pe micile ecrane în România pe canalul Pro TV. De asemenea, se poate intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a vedea jocul în format LIVE VIDEO. 

Ambele echipe sunt cu moralul la pământ după ce joi seară au ratat accesul în finalele barajului de calificare la turneul final al EURO 2020. România a făcut un meci foarte slab în Islanda şi a pierdut cu 1-2, iar „vikingii” au fost eliminaţi de Serbia chiar la Oslo, după prelungiri, cu același scor.

Norvegienii, făcuţi praf de presa lor

Naţionala norvegiană a intrat violent în colimatorul presei naţionale după eşecul cu Serbia şi se cere cu vehemenţă plecarea selecţionerului suedez Lars Lagerbaeck, considerat o fosilă la 72 de ani, incapabilă să dea idei clare de joc pentru Odegaard sau Haaland.

De altfel şi cele două vedete nu au scăpat de critica dură a presei: “Odegaard să spună cineva dacă l-a văzut pe teren, marele Haaland a avut o singură ocazie, el care la Dortmund marchează la foc automat”. 

Sigur vor fi multe schimbări în cele două echipe

Este sigur că ambii selecţioneri vor face mai multe schimbări în primul unsprezece. Rădoi a procedat la fel şi după egalul cu Irlanda de Nord, la Klagenfurt începând cu cinci nume noi şi i-a ieşit. Sunt şanse ca şi acum să vedem acelaşi lucru şi primele modificări care probabil că le va face vor fi fundaşii laterali: Hanca în loc de Manea, Bancu în loc de Camora.

Rămâne de văzut care va fi starea de sănătate a lui Dragoş Grigore şi a lui Denis Alibec, primul declarând în ultimul moment forfait la Reykjavik, al doilea vomitând înainte de meci şi ieşind la pauză. Oricum, este foarte probabil să apară pe teren și Claudiu Keșeru, omul care a dat ambele goluri ale naționalei în egalul 2-2 de la Oslo, din preliminariile pentru Euro 2020.

Norvegia nu a bătut niciodată România la Oslo

Norvegia are o singură victorie asupra României, în preliminariile EURO 2004, 1-0 la Bucureşti, pe o vreme imposibilă. La Oslo a fost mereu egal, ultimul 2-2 în preliminariile EURO 2020. De altfel, ultimele trei confruntări s-au încheiat mereu remiză. Vremea pentru duminică este OK ca temperatură, circa 7 grade la ora jocului, dar şi condiţii de ploaie slabă.

La casele de pariuri, Norvegia e favorită cu o cotă de 2,00 faţă de „tricolori”, care au primit 4,00. Acum rămâne de văzut care dintre cele două echipe reuşeşte să treacă mai repede peste şocul ratării calificării la EURO 2020. Miza e importantă, pentru că o clasare bună în grupă poate aduce o intrare în a doua sau maxim a treia urnă la tragerea la sorţi a grupelor preliminare ale CM 2022.

ADVERTISEMENT