Fotbal international

Norvegianul Haaland a egalat un record vechi de 55 de ani în Bundesliga în meciul cu Schalke 04. Video

16.05.2020 | 18:14
Norvegianul Haaland a egalat un record vechi de 55 de ani in Bundesliga in meciul cu Schalke 04 Video
ADVERTISEMENT

Norvegianul Erling Haaland a reuşit să marcheze în meciul cu Schalke 04 la prima partidă a Borussiei Dortmund după înteruperea sezonului ca urmare a izbucnirii pandemiei de coronavirus.

Haaland a deschis scorul în derbyul Ruhr-ului

El a deschis drumul spre o victorie facilă în favoarea „galben-negrilor” în derbyul Ruhr-ului, rezultat care menţine echipa lui Lucien Favre în lupta pentru titlu. Însă golul său a avut şi o rezonanţă aparte în istoria Bundesligii.

ADVERTISEMENT

Este cel de-al 13-lea gol reuşit de Haaland pentru Borussia Dortmund în 12 partide, performanţă cu care reuşeşte să egaleze un record vechi de 55 de ani în prima divizie germană.

A egalat performanţa lui Klaus Matishek din 1965

Cel care reuşise să facă acelaşi lucru ca şi norvegianul a fost un anume Klaus Matischek în anul 1965, acesta evoluând în tricoul unei echipe care foarte probabil anul acesta va părăsi Bundesliga, Werder Bremen.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland a venit în acest sezon la Borussia Dortmund de la campioana Austriei, Salzburg şi gruparea germană a plătit numai 40 de milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile atacantului norvegian pe care avem mari şanse să îl revedem şi în partidele pe care România le va avea de susţinut în Liga Naţiunilor contra nordicilor.

A devenit un obiectiv pentru cluburile mari

Pentru revelaţia Bundesligii a fost de ajuns numai jumătate de sezon ca să devină un obiectiv pentru marile cluburi de pe continent chiar pentru această vară.

ADVERTISEMENT

Manchester United l-a ales pe englezul Jadon Sancho drept obiectivul verii şi va trebui să plătească în jur de 120 de milioane euro pentru a-l avea pe coechipierul lui Haaland de la Dortmund. Antrenorul Ole Gunnar Solskjaer a recunoscut calităţile compatriotului său, dar a spus că United nu poate face mai mult decât un efort financiar şi acela va fi Sancho.

Real Madrid îl vrea de acum ca succesor pentru Benzema

În schimb, Real Madrid l-ar vrea imediat, pentru că francezul Karim Benzema are şi el 33 de ani iar Haaland este foarte tânăr, ceea ce ar însemna o investiţie pentru mulţi ani.

ADVERTISEMENT

Problema este că acum preţul nordicului nu mai este nicidecum 40 de milioane şi Real nu poate spera la transfer fără a plăti măcar 100 de milioane. Deocamdată, cei de la Borussia spun că vedetele nu sunt de vânzare, însă şi-ar putea schimba opinia ca urmare a crizei financiare provocate de coronavirus.

ADVERTISEMENT