Life

Nota ruşinoasă luată de Dan Capatos la BAC, la limba română! A trebuit să repete examenul

01.07.2020 | 16:30
Nota rusinoasa luata de Dan Capatos la BAC la limba romana A trebuit sa repete examenul
ADVERTISEMENT

Dan Capatos a picat examenul de Bacalaureat. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta, dar prezentatorul tv a picat chiar la limba română. De aceea, Capatos a repetat examenul în toamnă.

Dan Capatos și-a amintit cu nostalgie perioada bacalaureatului și a recunoscut că a dat examenul maturității de două ori, pentru că și-a permis să facă o glumă pe seama lui Tudor Vianu.

ADVERTISEMENT

În acel an, generația lui Dan Capatos era prima care dădea examenul de Bacalaureat la limba română. A avut emoții, dar s-a liniștit când a văzut-o în comisie pe diriginta lui. Din păcate, nu l-a ajutat cu nimic.

Dan Capatos a picat BAC-ul la română. A revenit în toamnă!

Gluma pe care a făcut-o pe seama criticului literar Tudor Vianu l-a trimis pe Dan Capatos la reexaminarea din toamnă. ”Am picat BAC-ul! Am fost prima generație care a dat BAC-ul oral la româna.

ADVERTISEMENT

Noi am spart gheața! Șefa de comisie era o baborniță. O doamnă distinsă. În comisie era și diriginta mea. Zic: ”Gata, n-am nici o problemă!”. M-a întrebat baba aia ce a zis Tudor Vianu despre Tudor Arghezi.

Eu: ”Nu știu”. S-a mirat aia: ”Cuuuum, nu știi ce a zis Tudor Vianu despre Tudor Arghezi?!”. Eu, fiind diriginta de față și fiind prietenă cu noi, spun: ”Doamnă, eu nu ascult în gura la toți proștii!”, și-a amintit Dan Capatos.

ADVERTISEMENT

Răspunsul pe care îl aștepta comisia de examinare de la Dan Capatos era că Tudor Arghezi a fost supranumit de Tudor Vianu ”poet al omului”, după cum susține și în volumul ”Arghezi, poet al omului”, publicat în 1964.

Pentru că nu a știut răspunsul, Dan Capatos a primit nota 3 la proba orală de limba română și a fost nevoit să revină ăn toamnă pentru o nouă examinare.

ADVERTISEMENT