Fotbal intern

Notele derby-ului FCSB – U Craiova 2-0! Patru minute în care s-a scris meciul! Florinel Coman, omul decisiv. Oltenii au rămas repetenţi

Notele derbyului FCSB  U Craiova 20 Patru minute in care sa scris meciul Florinel Coman omul decisiv Oltenii au ramas repetenti
ADVERTISEMENT

FCSB a câştigat ultimul meci al anului. Roş-albaştrii s-au impus cu 2-0 împotriva Universităţii Craiova datorită golurilor marcate de Man şi Coman. Oltenii au avut o prestaţie ştearsă, cu multe greşeli şi nu au pus în pericol poarta adversă. Cu această victorie, FCSB urcă pe locul trei, chiar în dauna Craiovei, care rămâne cu o singură remiză în deplasările împotriva FCSB-ului din 2014 până acum. 


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2.40 este cota pentru victoria gazdelor. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Notele derby-ului FCSB – U Craiova 2-0! Panţîru a început la mijloc, a trecut rapid pe postul său de fundaş stânga

Bogdan Argeș Vintilă a abordat meciul cu Universitatea Craiova într-un sistem 4-3-3, cu Ionuț Panțîru la mijlocul terenului, informație oferită în exclusivitate de FANATIK. Însă, Panţîru s-a dus rapid pe postul său original de fundaş stânga după accidentarea lui Soiledis. Din nou, Harlem Gnohere a fost lăsat pe bancă și roș-albaștrii au evoluat cu vârf fals, Florin Tănase. Echipa de start a FCSB: Bălgrădean – Crețu, Planic, Cristea, Soiledis – Panțîru, Popescu, Moruțan – Man, Tănase, Coman. 

De cealaltă parte, Victor Pițurcă a aliniat un sistem 4-4-2 în care niciunul dintre cei doi jucători de atac nu sunt vârfuri de careu veritabile: Ivan și Mihăilă. De altfel, s-a dovedit o decizie neinspirată a tehnicianului, Bălgrădean fiind rareori pus la încercare. Echipa de start a lui U Craiova: Popescu – Vlădoiu, Bălaşa, Acka, Vătăjelu – Zakaric, Cosic, Cicâldău, Bancu – Ivan, Mihăilă. 

ADVERTISEMENT

Florinel Coman, cea mai mare notă! Oltenii, repetenţi

FCSB a tranşat meciul în finalul primei reprize când roş-albaştrii au profitat de degringolada din defensiva olteană. Man a trecut uşor de Acka şi l-a executat pe Popescu, iar câteva minute mai târziu Bălaşa a gafat, oferindu-i pe tavă golul lui Coman. Scorul putea fi mai mare, însă Tănase a ratat penalty în minutul 45, scos de acelaşi Coman. În partea secundă, oltenii au alergat în zadar pentru golul care să îi readucă în joc, Zakaric şi Ivan având câte o ocazie bună de gol. Mai jos, notele FANATIK pentru jucătorii care au evoluat pentru cele două echipe:

Jucători FCSB:

Cristian Bălgrădean – 6 – A apărat foarte bine la ocazia lui Mihăilă, scăpat singur în unghi. A fost singura intervenţie necesară în prima repriză. Nu a fost pus în pericol de atacanţii adverşi, iar la şutul lui Zakaric a fost salvat de bară, în minutul 69.

ADVERTISEMENT

Valentin Creţu – 6 – Dispus la efort încă din startul meciului, a arat toată banda dreaptă apărare – atac. A fost foarte bun în apărare, cu dese apariţii în atac.

Bogdan Planic – 7 – A început meciul cu două intervenţii sigure în momente importante. A dat trei pase lungi care şi-au atins destinatarul în două dintre cazuri. Activ şi pe fază ofensivă, a avut deseori plecări cu mingea la picior spre poarta adversă. Foarte calm, l-a blocat pe Ivan,

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea – 7 – A trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 32. Pe fază defensivă a fost sigur, nu a avut probleme cu atacanţii adverşi. Sigur în intervenţii,

Aris Soiledis – s-a accidentat în primele minute ale meciului după un duel aerian şi a fost înlocuit cu Lucian Filip.

Olimpiu Moruţan – 7 – Cu poftă de joc în prima parte, a alergat mult şi în defensivă, însă a greşit câteva pase pe faza de construcţie. A încercat să verticalizeze jocul foarte des, unul dintre oamenii importanţi ai roş-albaştrilor. A făcut o mare risipă de efort şi a dezechilibrat apărarea adversă prin câteva pase de efect. A ieşit cu 10 minute înainte de final.

Ovidiu Popescu –  6 – A ţinut bine centrul terenului, însă nu a verticalizat prea multe baloane. Uneori a fost destul de pripit în decizii.

Ionuţ Panţîru – 7 – Mult efort depus în banda stângă, unde a ţinut sub control situaţia. Unul dintre cei mai bătăioşi jucători de pe teren. A îndurat multe faulturi şi s-a agăţat de fiecare adversar.

Dennis Man – 7 – Destul de şters în prima parte până la golul din minutul 40 în care şi-a arătat clasa. A trecut uşor de Acka şi l-a lobat pe Popescu cu un gol de autor. În partea secundă a avut câteva incursiuni periculoase, dar şi faze în care era ieşit complet din joc. Rămâne însă cu golul superb din prima repriză care a rupt echilibrul în meci.

Florin Tănase – 6 – Foarte matur în joc, Tănase a creat pericol în câteva rânduri, a dat pasa la golul lui Coman, însă a ratat penalty în minutul 45. A început bine partea secundă, însă şutul său din mijlocul careului a fost scos de Popescu. A fost unul dintre jucătorii care au alergat mult în acest meci. A ieşit în minutul 73, fiind înlocuit de Vînă.

Florinel Coman – 8 – A început meciul cu două incursiuni periculoase, apoi a dispărut o perioadă din joc. Atacantul a dinamitat finalul reprizei cu un gol şi penalty scos după o trecere de efect pe lângă Acka. Combinaţia cu Tănase din minutul 54 a fost aproape să aducă golul trei, însă mingea a fost reţinută de Popescu.

Au intrat pe parcurs:

Lucian Filip  (min. 12) + 7 – A intrat bine în joc. A provocat cartonaşul galben al lui Cicâldău din minutul 20 după ce a reuşit o intercepţie la mijlocul terenului. Foarte util pe fază defensivă.

Ionuţ Vînă (min. 73) – 6 – A avut câteva demarcări bune, a şutat pe poarta lui Popescu în minutul 79.

Ioan Hora (min. 83) – Deşi a jucat 10 minute, Hora a avut o acţiune periculoasă, fiind cu greu blocat de fundaşii adverşi în minutul 88. S-a bătut pentru mingi, a ajutat apărarea în final de meci.

Jucători Universitatea Craiova: 

Laurenţiu Popescu – 3 – Nu a avut nicio intervenţie în prima repriză. A provocat penalty-ul ratat de Tănase. A apărat şutul aceluiaşi Tănase în debutul părţii secunde, minge pe care scria 3-0. Degajările sale erau imprecise în dese rânduri. Oltenii au pierdut câteva mingi direct din degajare.

Ştefan Vlădoiu – 5 – A început cu tupeu meciul şi a creat o fază spectaculoasă în prima repriză, care l-a lăsat pe Mihăilă în poziţie bună. A fost unul dintre puţinii jucători ai lui Piţurcă care merită o notă de trecere

Mihai Bălaşa – 3 – A greşit flagrant la golul doi, marcat de Coman. Fundaşul oltenilor a pierdut controlul mingii la marginea careului. Unul dintre cei mai slabi oameni ai Craiovei în prima repriză. Destul de greoi, vulnerabil pe contraatacurile roş-albaştrilor.

Stephane Acka – 3 – A intervenit providenţial la o pasă lui Tănase în centrul careului, dar are pe conştiinţă golul lui Man. Jucătorul FCSB a trecut uşor de el. A avut mari probleme cu Florinel Coman, care a trecut foarte uşor de el.

Bogdan Vătăjelu – 4 – A avut o incursiune bună în minutul 26, însă defensiva gazdelor a fost atentă şi a blocat acţiunea oltenilor. Nu a jucat prea multe mingi, însă a fost bine blocat de Creţu.

Goran Zakaric – 5 – Foarte solid, a câştigat câteva dueluri 1 la 1, însă nu a adus nimic pe faza de atac în început de meci. În partea secundă a avut câteva greşeli copilăreşti, dar a bătut periculos fazele fixe. Mai activ în joc în partea secundă, a fost unul dintre oamenii care au încercat să străpungă apărarea adversă. Implicarea sa a fost la un pas să se vadă şi pe tabelă, însă şutul său din minutul 69 a lovit bara. A mai ratat o ocazie

Uros Cosic – 3 – Şters în prima parte. Fără realizări pe faza ofensivă. A greşit multe pase simple, depăşit de viteza jocului în multe momente. A ieşit în minutul 58.

Alexandru Cicâldău – 4 – Activ în startul meciului, însă a ieşit destul de rapid din joc. A greşit destul de mult.

Nicuşor Bancu – S-a accidentat în minutul 15 după o pasă pe care a dat-o la mijlocul terenului. A fost înlocuit cu Cristi Bărbuţ. A jucat prea puţin pentru a primi notă.

Andrei Ivan – 4 – A încercat câteva demarcări în primele 10 minute, apoi a dispărut din joc. Lovitura sa de cap din minutul 53 a trecut peste poartă. A trecut pentru prima dată de Planic în minutul 77 când a ratat şi cea mai mare şansă de gol, şutul său trecând puţin pe lângă poartă.

Valentin Mihăilă – 4 – Mai activ decât coechipierul său din atac, a ratat o şansă bună venită după pasa lui Vlădoiu. S-a zbătut, însă a avut puţine realizări.

Au intrat pe parcurs: 

Cristi Bărbuţ (min. 18) – 5 – Destul de şters, fără să creeze pericol în banda dreaptă în prima parte. În repriza secundă a fost mai activ, însă a tras peste poartă de două ori din poziţie bună.

Antoni Ivanov (min. 59) – 4 – Mai util în joc decât omul pe care l-a înlocuit, Uros Cosic. A recuperat câteva mingi, a încercat să verticalizeze cât mai mult.

Alexandru Măţel (min. 70) – 4 – Bătăios, l-a blocat pe Coman în câteva situaţii, însă a fost şi depăşit de atacantul advers. Uneori a fost surprins prea avansat de contraatacurile roş-albaştrilor. Pe fază ofensivă nu a contat.

ADVERTISEMENT