Sport

Notele din Manchester City – Real Madrid 4-0! Cât a primit Erling Haaland şi cine sunt repetenţii “galactici”

Manchester City s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după 4-0 cu Real Madrid. Ce note au primit jucătorii lui Pep Guardiola şi ai lui Carlo Ancelotti.
18.05.2023 | 00:32
Notele din Manchester City  Real Madrid 40 Cat a primit Erling Haaland si cine sunt repetentii galactici
Ce note au primit jucătorii din Manchester City - Real Madrid 4-1 (sursă foto: uefa.com, foto montaj: FANATIK)
ADVERTISEMENT

Manchester City a învins-o pe Real Madrid, scor 4-0, după 1-1 în manşa tur a semifinalelor, şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor. Jucătorii lui Pep Guardiola s-au distrat cu adversarii, în timp ce “galacticii”, cu excepţia lui Thibaut Courtois, au fost aspru criticaţi.

Patru jucători de la Manchester City au primit nota 9, după 4-0 cu Real Madrid

Jucătorii lui Manchester City au încântat în victoria clară cu Real Madrid, iar patru dintre titularii lui Pep Guardiola au fost notaţi cu 9 de Manchester Evening News. Kyle Walker, John Stones, Jack Grealish şi Bernando Silva, autor al primelor două goluri, au fost remarcaţii meciului de pe “Etihad”.

ADVERTISEMENT

“Câteva decizii pripite la început, dar cele două goluri au făcut diferenţa. În plus, a fost peste tot pe teren”, au scris englezii despre Bernando Silva. “Extraordinar. Unul dintre cele mai bune meciuri la Manchester City. L-a terorizat pe Carvajal şi nu a făcut nicio greşeală”, a fost descrisă prestaţia lui Jack Grealish.

“Calitate în defensivă, calitate şi când a împins jocul alături de Rodri, calitate şi când a urcat”, a fost descrierea jocului lui John Stones. “L-a blocat pe Vinicius tot meciul cu o prestaţie de fundaş world-class”, a fost caracterizarea lui Kyle Walker.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland nu a reuşit să marcheze nici în manşa retur, după ce în tur a fost anihilat perfect de Carlo Ancelotti, însă a fost de această dată mai activ. Cu toate acestea, jurnaliştii de la Manchester Evening News i-au acordat nota 7, cea mai mică din primul “11” al lui City.

Notele primite de jucătorii lui Manchester City

Manchester City: Ederson (8) – Walker (9), Stones (9), R. Dias (8), Akanji (8) – De Bruyne (8), Rodri (8), Gundogan (8) – B. Silva (9), Haaland (7), Grealish (9). Au mai jucat Mahrez, Foden şi Alvarez, dar fără să fie notaţi.

ADVERTISEMENT

Spaniolii nu au avut milă cu jucătorii lui Real Madrid. A plouat cu note de 4

Umilinţa de pe terenul lui Manchester City nu a fost prea uşor digerată de jurnaliştii de la Marca, iar mulţi dintre jucătorii lui Real Madrid au rămas repetenţi. Din primul “11” al lui Carlo Ancelotti, opt jucătorii au primit nota 4.

Thibaut Courtois, chiar dacă a primit patru goluri, a reuşit câteva parade şi a limitat proporţiile dezastrului, iar spaniolii i-au acordat nota 10. “Performanţă minunată a belgianului pentru evitarea unei ruşini. A reuşit trei miracole şi nu a putut face nimic la cele două goluri marcate de Silva. Pur şi simplu, nu putea face mai mult în acest meci”, au scris ibericii.

ADVERTISEMENT

Dani Carvajal şi Toni Kroos au fost ceilalţi jucătorii de la Real Madrid care au trecut clasa în returul cu Manchester City, însă ambii au fost notaţi cu 5. Karim Benzema, Balonul de Aur din 2022, s-a numărat printre “galacticii” cu nota 4. “Cel mai slab Karim din ultima perioadă. De nerecunoscut”, a fost verdictul dat de Marca.

Notele primite de jucătorii lui Real Madrid

Real Madrid: Courtois (10) – Carvajal (5), Militao (4), Alaba (4), Camavinga (4) – Valverde (4), Kroos (5), Modric (4) – Rodrygo (4), Benzema (4), Vinicius (4). Au mai jucat Rudiger, Asensio, Tchouameni, L. Vazquez şi Ceballos, dar fără să fie notaţi.

ADVERTISEMENT