Fotbal intern

Notele după Irlanda de Nord – România 1-1. Eric Bicfalvi, eroul care ne duce în urna 2!

18.11.2020 | 23:47
Notele dupa Irlanda de Nord  Romania 11 Eric Bicfalvi eroul care ne duce in urna 2
Eric Bicfalvi, modest după Irlanda de Nord - România 1-1: „Eu doar am pus latul la gol. Sursa foto: UEFA.com
ADVERTISEMENT

Irlanda de Nord – România 1-1 s-a disputat la Belfast, în cea de-a șasea etapă a Ligii Națiunilor. „Tricolorii” lui Mirel Rădoi aveau nevoie să nu piardă, având în vedere dezastrul rușilor din Serbia  (0-5). 

Prima repriză a fost una slabă, fără nerv, iar singurul șut pe poartă al naționalei noastre a fost trimsi de Dennis Man. Atacantul celor de la FCSB nu s-a remarcat, însă, prin altceva.

ADVERTISEMENT

Începutul părții secunde a fost și mai slabă pentru tricolori, însă norocul nostru s-a numit Eric Bicfalvi, cel care a înscris golul care ne duce direct în urna 2 pentru calificările la Mondialul din 2022.

Irlanda de Nord – România 1-1. Eric Bicfalvi, eroul „tricolorilor”

Culoarea verde este laitmotivul finalului campaniei românești din actuala ediție a Ligii Națiunilor. Verdele tricourilor nord-irlandezilor ne va bântui, după ce britanicii ne-au făcut viața grea în ambele partide pe care le-am jucat contra lor, însă masa verde ne-a ajutat să obținem trei puncte cu Norvegia și să ajungem în urna 2 pentru calificările la CM din 2022.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” au jucat extrem de slab timp de 75 de minute, însă au salvat seara pe final. Mirel Rădoi a dat greș cu primele două schimbări, însă a nimerit-o pe a treia, iar Eric Bicfalvi s-a dovedit a fi omul care ne-a așezat zâmbetele pe față. Neașteptat, dar binevenit.

Ciprian Tătăruşanu 5 – Din nou, nesigur la ieșirile pe centrări. Golul nord-irlandezilor a venit din doar doi metri, după o minge înaltă trimisă în urma unui corner. Nu a avut foarte multe șanse de a se remarca, având în vedere că nici nord-irlandezii nu s-au întrecut în șuturi trimise spre poartă, dar nu a salvat echipa atunci când era nevoie de el.

ADVERTISEMENT

Ionuț Nedelcearu 6 – A respins bine câteva mingi și a încercat să urce și în atac, în condițiile unei linii ofensive impotente. Poate fi o soluție bună pentru viitor, după ce a demonstrat calități importante și la naționala U21.

Iulian Cristea 6 – Nu a jucat rău pentru un fotbalist încă tânăr. A avut câteva intervenții reușite și a fost aproape de egalare la o ieșire greșită a portarului Peacock-Farrell, în urma unui corner. Din păcate, mingea l-a lovit în cap și a ajuns în afara terenului.

ADVERTISEMENT

Alin Toşca 5 – Evoluție în nota obișnuită. Nu a gafat, dar nici nu a reușit să ofere siguranța așteptată din partea unui jucător cu experiența sa. Nu a contat pe fază ofensivă, la fazele fixe.

Valentin Creţu 5 – Nu i-au ieșit prea multe în atac, dar a depus foarte mult efort și a acoperit bine banda dreaptă. Mult mai potrivit pentru sistemul 3-5-2 decât Camora, așa cum a anticipat Gabi Balint. Pe de altă parte, la golul nord-irlandezilor el a fost cel care l-a scăpat din marcaj pe Boyce.

Dan Nistor 4 – A fost aproape invizibil. Cândva responsabil cu sciplirile și pasele decisive la Dinamo, Nistor pare a fi doar o umbră a jucătorului care îi căra de unul singur pe alb-roșii. Mijlocașul de la Universitatea Craiova a greșit pase, a pierdut mingi și nu a ajutat deloc echipa.

Răzvan Marin 6 – A jucat slab până în ultimele 20 de minute, însă apoi a fost la originea celor mai periculoase faze ale „tricolorilor”. Mai întâi a tras din afara careului și l-a întins pe Peacock-Farrell, după care a combinat cu Florin Tănase înaintea golului marcat de Bicfalvi.

Mario Camora 5 – Joc slab, deși a avut o intervenție bună în apărare, după o centrare periculoasă venită chiar în startul meciului. Din nefericire, nu a existat pe fază ofensivă și nu a demonstrat că este un jucător potrivit pentru sistemul 3-5-2.

Dennis Man 5 – A trimis singurul șut pe poartă al României în prima repriză, iar în a doua s-a remarcat cu o recuperare în apărare, în minutul 62, chiar înainte să iasă. A depus efort, s-a zbătut, dar în zadar. Nu a fost ajutat nici de coechipieri.

Denis Alibec 4 – Greoi, neinspirat, mereu cu frâna de mână trasă. A părut nemulțumit, iar atitudinea sa a amintit de lamentările continue din perioada în care evolua pentru FCSB.

Florin Tănase 6 – Nu s-a remarcat prea mult, dar are meritul de a fi fost la originea golului marcat de Eric Bicfalvi. Primele 70 de minute au fost, însă, extrem de slabe.

Au mai jucat: 

Alexandru Maxim (min. 64) 5 – nu a adus nimic în jocul României, dar a întărit rândurile în ofensivă și a fost util măcar la număr, pentru că ne-a permis să împingem jocul înspre careul

Vasile Mogoș (min. 64) 5 – nu s-a văzut nici el prea mult, mai ales că nord-irlandezii s-au retras total. Nu a fost, însă, activ în atac și nu a venit cu centrări.

Eric Bicfalvi (min. 74) 7 – odată cu intrarea lui, jocul s-a schimbat și România s-a urcat peste adversar. A marcat un gol după o execuție cu latul, din careu.

Cristian Ganea (min. 87) – A jucat prea puțin pentru a fi evaluat.

Alexandru Băluță (min. 87) – A jucat prea puțin pentru a fi evaluat.

ADVERTISEMENT