Sport

Notele după ultimul „Derby de România” al sezonului. FCSB, victorie cu Dinamo, de această dată doar la scor de neprezentare

FANATIK îţi prezintă notele derby-uluI Dinamo - FCSB, ultimul al sezonului în Liga 1 și ultimul în Ștefan cel Mare. Roș-albaștrii și-au surclasat din nou marea rivală, după ce în tur au bătut-o la scor de tenis.
30.01.2022 | 22:28
Notele dupa ultimul Derby de Romania al sezonului FCSB victorie cu Dinamo de aceasta data doar la scor de neprezentare
Fotbalistii stelisti canta alaturi de galerie dupa meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, duminica 30 ianuarie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB a fost ultimul derby al sezonului, în Liga 1, și ultimul pe bătrânul stadion din Ștefan cel Mare. Galeriile celor două echipe au făcut spectacol în tribune, dar meciul nu a fost lipsit de incidente.

Roș-albaștrii au fost din nou superiori, dar nu au reușit decât jumătate din golurile marcate în partida tur. La oaspeți, Octavian Popescu a deschis scorul în „Groapă” cu o nouă execuție tip „specialitatea casei”, iar cealaltă parte, „omul negru” s-a numit Alexandru Răuță, care a fost eliminat în prima repriză, după ce a primit două cartonașe galbene într-un interval de doar șase minute.

ADVERTISEMENT

Notele jucătorilor de la Dinamo în eșecul cu FCSB

C. Figueiredo – 5A debutat cu o înfrângere în poarta lui Dinamo, fără să poată interveni la vreunul din cele trei goluri ale celor de la FCSB.

A. Buleică – 4Nu a părut deloc în apele lui, deși cu FC Argeș avusese o prestație bună. A fost depășit de adversarii direcți de pe partea sa, indiferent că a fost vorba de Octavian Popescu, Risto Radunovic sau Valentin Gheorghe.

ADVERTISEMENT

M. Ehmann – 5 – S-a remercat în repriza secundă când a scos cu capul de pe linia porții o minge, refuzându-le astfel un nou gol roș-albaștrilor. În rest, nu a avut ce să facă la reușitele lui FCSB.

R. Patriche – 5A urcat în atac la fazele fixe, încercând să reprezinte un pericol pentru poarta lui Vlad, dar nu a putut să facă prea multe, așa cum s-a întâmplat și în plan defensiv.

ADVERTISEMENT

M. Tomozei 5Fundașul venit de la UTA Arad s-a achitat mai bine de sarcini decât colegul său de pe partea dreaptă, dar nu a fost suficient pentru a diminua proporțiile scorului.

A. Răuță – 3 Căpitanul „câinilor” și-a „îngropat” echipa în prima repriză, atunci când a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Cele două avertismente au fost văzute în decurs de doar șase minute.

ADVERTISEMENT

B. Pierret – 4 Francezul a fost unul dintre cei mai slabi jucători pe teren, comentatorii rostind aproape deloc numele său, deși a fost integralist.

A. Bordușanu – Puștiul de 17 ani al „câinilor” nu a ieșit cu nimic în evidență și a fost schimbat destul de rapid de către Flavius Stoican.

C. Matei – 5Foarte nervos, a luat un cartonaș galben și va fi suspendat etapa viitoare. A fost autorul singurului șut al roș-albilor pe spațiul porții lui Vlad.

G. Torje – 4A semănat un pic de pericol prin simpla sa prezență în jumătatea de teren a marii rivale, dar s-a făcut de râs de două ori, când a dat pe lângă minge. Una dintre fazele comice s-a petrecut la 1-0 pentru FCSB, iar dacă Torje era inspirat ca în tinerețe, probabil ar fi reușit să marcheze.

M. Ivanovski – 5A fost cel mai activ fotbalist al lui Dinamo. A hăituit în câteva rânduri apărarea roș-albastră, dar fără efect pe tabela de marcaj.

Au mai jucat:

A. Ivanov (min. 39) A jucat doar șase minute, intrat pe teren după eliminarea lui Răuță. Bulgarul s-a accidentat după ce s-a lovit cap în cap cu Darius Olaru și a fost transportat cu ambulanța la spital.

J. Rodriguez (min. 46)5 A intrat în locul accidentatului Ivanov, dar s-a remarcat cât bulgarul în cele șase minute petrecute pe gazon, adică deloc.

A. Bani (min. 76) – Aruncat în luptă de Stoican în ultimul sfert de oră, la 2-0 pentru oaspeți, nu s-a remarcat decât prin câteva faulturi.

G. Crețu (min. 76) – La fel ca Ahmed Bani, Crețu nu a reușit nimic notabil în cele 15 minute jucate în „Derby de România”.

Notele jucătorilor de la FCSB în derby-ul cu Dinamo

A. Vlad – 6Dinamo a avut un singur șut pe poarta internaționalului român. Matei a încercat să îi pună probleme cu o execuție spectaculoasă, dar mingea s-a dus pe centrul porții, iar Vlad a reținut fără probleme.

V. Crețu – 6 Fundașul dreapta a jucat în nota sa obișnuită. A încercat să ajute cât poate de mult ofensiva și chiar a avut șansa să marcheze. Crețu a avut însă o execuție defectuoasă.

P. Vinicius – 6 – Nici nu s-a simțit prezența sa pe teren. Ce-i drept, atacanții dinamoviști nu l-au pus aproape deloc în dificultate.

I. Cristea6– La fel ca și colegul său din defensivă, nu a avut prea mult de furcă cu atacanții roș-albilor.

R. Radunovic – 6L-a pus în dificultate în mai multe rânduri pe fundașul dreapta al gazdelor, Alin Buleică. Fundașul stânga macedonean a fost unul dintre artizanii deschiderii scorului, când a luat o acțiune pe cont propriu, înainte ca Tavi Popescu să marcheze un nou gol splendid.

D. Olaru – 7A fost căpitanul de care a avut nevoie FCSB în Ștefan cel Mare. Mijlocașul chiar a preluat banderola după schimbarea lui Florin Tănase. A alergat mult, s-a luptat pentru fiecare minge, până în minutul 85, când i-a cedat locul lui Ovidiu Perianu.

R. Oaidă – 7Fotbalistul pentru care FCSB i-a dat lui FC Botoșani 700 de mii de euro a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale în tricoul roș-albastru. A oferit liniște la mijlocul terenului și și-a încununat evoluția cu golul de 3-0.

Fl. Tănase – 5Prestație modestă pentru căpitanul roș-albaștrilor, care a greșit multe pase în prima repriză, așa cum s-a întâmplat și în meciul cu CFR Cluj. La pauză, „decarul” lui FCSB a fost schimbat cu Florinel Coman.

A. Cordea – 5Unul dintre cei mai buni jucători din meciul cu CFR Cluj, fotbalistul venit de la Clinceni n-a mai strălucit și în „Eternul derby”. Pe parcursul celor 62 de minute în care a evoluat, Cordea nu i-a pus prea multe probleme lui Tomozei, adversarul direct.

A. Dumiter – 6Atacantul venit de la Sepsi n-a avut multe realizări în prima repriză și fost schimbat după 45 de minute cu Valentin Gheorghe. Dumiter a contribuit însă decisiv la golul lui Octavian Popescu, căruia i-a oferit un assist.

Oct. Popescu – 7Și de această dată cel mai periculos fotbalist al vicecampioanei. Fotbalistul în vârstă de 19 ani a deschis scorul încă din minutul 2, cu o nouă execuție de PlayStation. După pauză, Popescu a fost mutat în rol de conducător de joc și nu a mai strălucit la fel de tare, el fiind înlocuit de Toni Petrea în minutul 62.

Au intrat pe parcurs:

F. Coman (min. 46) – 6 – Trimis în centrul atacului vicecampioanei, „Mbappe” s-a luptat mult să înscrie al cincilea său gol în „Eternul derby”, dar șansa nu a fost de partea sa, la niciuna din cele două mari ocazii pe care le-a avut.

V. Gheorghe (min. 46) – 7Fotbalistul venit de la Astra și-a spus din nou cuvântul, la fel ca în derby-ul cu CFR Cluj. Gheorghe a pasat decisiv la golul de 2-0 al roș-albaștrilor, marcat de Ianis Stoica.

A. Miron (min. 62) – 6 În momentul în care a intrat pe teren, fundașul gălățean și-a făcut treaba la fel de bine precum și ceilalți colegi ai săi din apărare.

I. Stoica (min. 62) 7Fiul lui Pompiliu Stoica a revenit excelent după amigdalita care l-a ținut departe de teren la meciul cu CFR Cluj. Atacantul roș-albaștrilor a intrat pe teren în actul secund și a marcat pentru prima dată în „Derby de România”. Mingea expediată de Stoica a lovit și bara înainte să intre în plasa porții lui Figueiredo.

Ov. Perianu (min. 85) – A revenit după mult timp pe gazon într-un meci oficial al vicecampioanei, dar fără să aibă timp să poată ieși cu ceva în evidență.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC U Craiova 1948: 1,98 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT