Sport

Notele Fanatik după derby-ul Rapid – FCSB 1-0. Meci „încins” și în tribune și pe teren

Rapid - FCSB a fost un meci cu de toate, iar starea de tensiune a fost alimentată din tribune, jucătorii fiind la un pas de o bătaie generală.
15.08.2021 | 23:36
Notele Fanatik dupa derbyul Rapid  FCSB 10 Meci incins si in tribune si pe teren
ADVERTISEMENT

Rapid – FCSB a arătat a derby măcar în tribune, unde suporterii celor două echipe au creat o atmosferă care a adus aminte de vremurile de altădată.

Fanii Rapidului au umplut Național Arena și i-au „înțepat” pe rivalii lor cu o coregrafie specială, care a adus aminte de problemele de identitate ale FCSB-ului. Pe teren, jucătorii nu s-au ridicat la nivelul spectacolului din tribune, însă încrâncenarea a adus aminte de derby-urile din trecutul nu foarte îndepărtat. Iată notele FANATIK după derby Rapid – FCSB.

ADVERTISEMENT

Notele Fanatik după Rapid – FCSB. Apărarea Rapidului rămâne fără gol primit

Horațiu Moldovan – 6 – A ieșit foarte bine la un contraatac al FCSB-ului în minutul 25. Nu a avut ce apăra.

Dragoș Grigore – 7 – A jucat bine, deși a lipsit în ultimele două etape. L-a oprit excelent pe Andrei Cordea la o fază periculoasă în minutul 34. Nu a avut erori grave și a jucat întotdeauna simplu.

ADVERTISEMENT

Cristi Săpunaru – 7 – Lider în teren din toate punctele de vedere. Nu degeaba e căpitanul echipei. Dă mare siguranță echipei.

Claudiu Belu-Iordache – 7 – L-a ținut foarte bine pe Florinel Coman pe tot parcursul meciului. A urcat excelent în atac și are meritul că a centrat decisiv în fața porții la autogolul lui Vinicius. Putea fi, totuși, eliminat după un conflict cu Sorin Șerban.

ADVERTISEMENT

Junior Morais – 6 – Are și el un merit la golul Rapidului. Foarte bun pe plan ofensiv.

Alexandru Albu – 6 – A arătat de ce a fost dorit la un moment dat de… FCSB! A blocat foarte bine atacurile oaspeților.

Ljuban Crepulja – 6 – Un joc solid. Face un cuplu bun la mijlocul terenului cu Alexandru Albu.

Ștefan Pănoiu – 6 – A creat prima ocazie, după un șut din afara careului care a trecut aproape de stâlpul porții lui Andrei Vlad. S-a implicat în joc. A alergat mult, dar nu a creat pericol la poarta lui Vlad. A fost schimbat în minutul 62.

ADVERTISEMENT

Adrian Bălan – 5 – Nu au ajuns foarte multe mingi la el și nu s-a văzut în joc. Nu și-a creat ocazii.

Nicolae Carnat – 6 – Foarte activ, a avut inițiativă. A „strâns” jocul.

Cătălin Hlistei – 5 – Nici el nu a avut foarte multe mingi. A venit în apărare în multe momente și a ajutat echipa. A fost schimbat în minutul 62 cu Romario Moise.

Au mai jucat:

Romario Moise – 5 – A intrat pe teren în minutul 62 în locul lui Cătălin Hlistei. Nici el nu s-a văzut în joc.

Antonio Sefer – 5 – A intrat cu tupeu și curaj în repriza a doua, în locul lui Ștefan Pănoiu. A inițiat foarte bine un contract în minutul 79, care putea fi finalizat cu gol. A intrat prea încărcat și a fost eliminat în minutul 85.

Petre Goge – A intrat pe teren în minutul 88 în locul lui Carnat. A avut prea puțin timp la dispoziție.

Alexandru Dandea – A intrat pe teren tot în minutul 88, în locul lui Bălan. Aceeași situație ca Petre Goge.

Elevii lui Dinu Todoran, neinspirați în atac și bulversați de permutările din teren

Andrei Vlad – 6 – Nu i se poate reproșa nimic la autogolul lui Vinicius. Nu a comis erori.

Alexandru Crețu – 4 – A respins prost la un corner, iar Săpunaru putea profita și să înscrie cu un șut puternic. A dat pe lângă minge la golul Rapidului. Nesigur toată prima repriză. A fost schimbat cu Iulian Cristea la pauză.

Paulo Vinicius – 5 – Și-a înscris în proprie poartă, însă Alexandru Crețu a avut mare parte din vină. Are magnet atunci când urcă în careu și a trimis de trei ori periculos spre poarta lui Moldovan. Nu arată a fundaș de 37 de ani.

Sorin Șerban – 5 – O prezență discretă. Nu ajută pe faza ofensivă aproape deloc. A făcut și el câteva greșeli. În nota colegilor săi din defensivă. A comis un fault inutil și a luat galben. S-a luat la bătaie cu Belu și a fost eliminat în minutul 85.

Vali Crețu – 5 – S-a expus și a văzut cartonașul galben încă din minutul 27. A comis mai multe greșeli.

Ovidiu Popescu – 5 – A făcut multe faulturi și a greșit mai multe pase.

Darius Olaru – 5 – A greșit multe pase și a pus Rapidul pe un contraatac extrem de periculos. Drept dovadă, a fost înlocuit în minutul 46 cu Olimpiu Moruțan.

Octavian Popescu – 5 – A început ca inter dreapta, apoi a trecut în stânga. Nu și-a găsit locul pe teren. A fost înlocuit la pauză cu Ivan Mamut.

Florin Tănase – 5 – S-a zbătut mult, dar nu a avut realizări. Joc previzibil. Și-a creat singura ocazie în minutul 93, când a bătut bine o lovitură liberă.

Andrei Cordea – 6 – Cel mai activ om din ofensiva lui Dinu Todoran. A inițiat un contraatac excelent, irosit de Octavian Popescu în startul primei reprize.

Florinel Coman – 5 – A stat numai în tușă și a irosit mai multe faze bune. A încercat să impresioneze de mai multe ori cu câlcâiul, în situații în care nu se impunea o astfel de execuție. A trimis primul șut pe poartă al FCSB-ului în minutul 52. Static, fără nicio realizare, spre deosebire de Cordea care a încercat tot timpul să pătrundă în centru. Schimbat în minutul 78 cu Andrei Dumiter.

Au mai jucat:

Olimpiu Moruțan – 5 – Nu a venit cu absolut nimic de pe bancă. Lipsit de viziune.

Ivan Mamut – 5 – Izolat în colțul terenului. Nu a fost sprijinit.

Iulian Cristea – 5 – A revenit după o accidentare și mai are de recuperat la nivel fizic.

Andrei Dumiter – 5 – Prea puțin timp la dispoziție pentru a se remarca. A intrat pe teren în minutul 78, în locul lui Florinel Coman. Nu a avut mingi.

  • 35.000 de spectatori au fost prezenți pe Național Arena
  • 6 ani au trecut de la ultimul derby dintre Rapid și FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi Sfântu Gheorghe: 1,93 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT