Fotbal intern

Notele FANATIK după Dinamo – FCSB! Analiza derby-ului: „creierul” Fabbrini și revenirea lui Lazăr. „Perlele” lui Becali, 4 pe linie!

16.02.2020 | 23:34
Notele FANATIK dupa Dinamo  FCSB Analiza derbyului creierul Fabbrini si revenirea lui Lazar Perlele lui Becali 4 pe linie
ADVERTISEMENT

Derby de România a adus spectacol în tribune și mulți nervi pe teren. „Câinii” au dovedit, din nou, că joacă altceva în meciurile cu FCSB și au reușit să se impună, scor 2-1, după golurile lui Sin și Lazăr. Dinamo a avut și om în plus în partea a doua a jocului, după intrarea grosolană a lui Iulian Cristea din finalul primei reprize asupra lui Perovic, ajuns la spital.

Intensitate. Pasiune. Spectacol în tribune. Au și exagerat cele două galerii cu petardele, este adevărat. Am avut și o execuție magică a lui Sin la primul gol. Cum s-au descurcat jucătorii prezenți în Derby de România? FANATIK a analizat, post cu post, evoluțiile tuturor jucătorilor din meciul meciurilor din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Notele jucătorilor lui Dinamo în meciul cu FCSB

Piscitelli 6 – Portarul italian a avut o prestație sigură între buturi, dovedind încă o dată de ce e titular. Și la marea ocazie a lui Florinel Coman din minutul 16 a închis bine unghiul.

Kostrna 6 – Fundașul dreapta adus de Dusan Uhrin în pauza competițională a avut de furcă în fața lui Coman, ca de obicei, cel mai activ jucător de la FCSB. Mai mult, și Florin Tănase a venit de multe ori pe acea parte. Prestație decentă, dar fără realizări în ofensivă.

ADVERTISEMENT

Puljic 7 – Căpitanul lui Dinamo a avut o evoluție în nota echipei și nu a avut probleme în fața lui Man sau a lui Gnohere. ”Perla” lui Gigi Becali chiar a ieșit din centrul atacului pentru a lua mingi, împins de jocul solid al apărătorilor centrali.

Grigore 7 – La fel ca Puljic, tânărul Ricardo Grigore a trecut cu brio testul unui derby plin de pasiune. Sigur în apărare, fără probleme în fața talentaților jucători de la FCSB. L-a ajutat mult și pe Sin.

ADVERTISEMENT

Sin 7 – Debutant în marele derby al campionatului, Andrei Sin a reușit meciul carierei. Pe lângă golul senzațional marcat din lovitură liberă, fundașul stânga a fost exact în defensivă și a avut câteva urcări periculoase în atac.

Mrzljak 6 – În nota echipei, Mrzljak s-a achitat bine de sarcini, dar l-a pierdut pe Olaru la singura fază periculoasă din acțiune a primei reprize. Apoi i-a blocat de fiecare dată pe mijlocașul venit de la Gaz Metan sau pe Tănase.

ADVERTISEMENT

I. Filip 6 – Exact în defensivă, a blocat fiecare spațiu, dovadă că mijlocul FCSB nu a reușit să lumineze jocul. Din păcate pentru el, l-a faultat pe Planic la faza penalty-ului din finalul primei reprize. Dar s-a revanșat cu o pasă de geniu către Sorescu de la golul lui Lazăr.

Moldoveanu 5 – Al doilea jucător U-21 din echipa dinamovistă a încercat de multe ori, dar a reușit prea puțin. Nu a fost capabil să-l depășească pe Soiledis în duelurile 1 la 1.

Fabbrini 8- Creierul lui Dinamo! Clar, singurul care a încercat și a și reușit un dribling sau o pasă. Cel mai bun jucător ofensiv al lui Dinamo în derby.

Sorescu 7 – Duelul vitezomanilor dintre Sorescu și Crețu s-a încheiat cu un plus pentru dinamovist. Deian a incercat în prima repriză, dar nu a fost susținut. Nu a avut realizări importante împotriva lui FCSB în prima parte, dar a oferit o pasă perfectă către Lazăr la golul secund.

Perovic 7 – Atacantul de careu s-a zbătut cu puternicii fundași centrali ai lui FCSB și a reușit să câștige multe dueluri. Din păcate, a fost lovit în cap de Cristea în finalul reprizei și a fost schimbat. Apărătorul lui FCSB a primit cartonaș roșu, meritat, după lovitura dură.

D. Popa 5– Intrat în locul lui Perovic, ”Popică” al lui Dinamo nu s-a remarcat și nu a pus probleme lui Planic și Filip.

Lazăr 8 – Revenit în derby, Vali Lazăr a arătat ceea ce i-a lipsit lui Dinamo în prima oră de joc, creativitatea! A driblat, a pasat și a reușit să și marcheze în minutul 64.

Răuță – A intrat în minutul 85 în locul lui Andrei Sin, marcatorul primului gol din derby.

Notele jucătorilor FCSB în derby-ul cu Dinamo

Bălgrădean 5 – ”Pufi” nu a avut ce apăra împotriva fostei sale formații. La șutul superb în vinclu al lui Sin nu a avut vreo șansă. Și nici la faza de magie de la golul secund al lui Lazăr.

Crețu 5 – Crețu a arătat în prima parte de ce a jucat în locul lui Manea în prima parte a sezonului. A arat banda dreaptă, dar l-a pierdut în repriza secundă pe Sorescu la faza golului. Prestație solidă până atunci.

Cristea 3 – Depășit clar de Perovic, Cristea a avut o viteză în minus în derby. A și fost eliminat după o lovitură grosolană asupra atacantului dinamovist.

Planici 6 – Solid în defensivă, Planic a fost cel mai bun jucător al lui FCSB din defensivă.

Soiledis 6 – Grecul nu i-a dat nicio șansă lui Moldoveanu în prima oră de joc, dar a fost chinuit apoi de Vali Lazăr, eroul derby-ului.

Olaru 5 – Debutant în Derby de România, Darius a rezistat doar 45 de minute pe teren. A oferit pasa genială către Coman din debutul meciului, dar s-a stins până la finalul reprizei și a fost schimbat.

L. Filip 4 – A început la mijloc, a fost solid, dar a fost trecut în centrul apărării și l-a scăpat pe Lazăr la faza golului din partea secundă.

Tănase 6 – Căpitanul lui FCSB a fost extrem de activ, dar nu a avut realizări deosebite în afară de golul marcat din lovitură de la 11 metri.

Moruțan 4 – Încercat în locul lui Man în poziția de extremă dreaptă, tânărul jucător al lui FCSB a fost unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren și a fost schimbat la pauză.

Man 4 – Găselnița lui FCSB pentru derby a fost folosirea lui Dennis ca atacant central. A încercat să iasă din axul central, să primească baloane utile, dar nu s-a remarcat cu nimic. Nu a adus niciun plus!

Coman 4 – Florinel a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize și apoi a continuat jocul slab arătat în 2020. A fost schimbat în minutul 65, părând extrem de obosit.

Ad. Popa 4– ”Motoreta” a fost oprit exact de Kostrna, nu a reușit să câștige niciun duel cu fundașul dreapta al lui Dinamo.

Oaidă 5 – Intrat în fața defensivei după eliminarea lui Cristea, Oaidă a fost în nota echipei în a doua parte a jocului. Nu a adus nimic nou pe teren, dar s-a achitat de sarcinile defensive.

Gnohere 4 – ”Bizonul” a jucat jumătate de repriză în Derby de România. Este mult în urmă cu pregătirea, nu a avut nicio acțiune periculoasă.

 

ADVERTISEMENT