Sport

Notele FANATIK după Muntenegru – România 2-0. Chiricheș “i-a îngropat” pe “tricolori” la Podgorica

Edi Iordănescu rămâne fără victorie pe banca echipei naționale a României după o înfrângere fără drept de apel în fața Muntenegrului, scor 2-0, în care „tricolorii” au arătat dezastruos.
04.06.2022 | 23:49
Notele FANATIK dupa Muntenegru  Romania 20 Chiriches ia ingropat pe tricolori la Podgorica
Edi Iordănescu rămâne fără victorie pe banca echipei naționale, după înfrângerea cu 2-0 din Muntenegru. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a debutat în sfârșit într-un meci oficial pe banca echipei naționale a României, însă selecționerul a avut parte de ghinion încă din startul partidei, după accidentarea lui Iulian Cristea. Jocul naționalei însă a suferit vizibil, iar „tricolorii” au plecat învinși cu 2-0 din Muntenegru, după o partidă execrabilă.

Notele FANATIK după Muntenegru – România 2-0. Apărare catastrofală, atac inexistent

FANATIK a analizat prestația „tricolorilor” la debutul în Liga Națiunilor împotriva Muntenegrului, în noua campanie de calificare, însă jocul nu a fost deloc unul strălucit.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu debutează astfel cu stângul pe banca naționalei, într-un meci în care echipa națională nu a trimis nici măcar un șut pe poartă, iar „tricolorii” au părut vlăguiți după un sezon extrem de lung și mai degrabă cu gândul la vacanță.

La muntenegreni, unul dintre cei mai apreciați jucători din acest sezon la FCSB, Risto Radunovici, a fost trimis pe teren abia în minutul 85, însă l-a ridiculizat pe Vlad Chiricheș la golul doi marcat de Marko Vukcevic, mijlocașul celor de la UTA.

ADVERTISEMENT

Niciunul dintre cei 16 jucători utilizați cu Muntenegru nu au reușit să trimită măcar un șut pe poartă timp de 90 de minute

Florin Niță – 5 Oferă siguranță apărării. Nu i se poate reproșa nimic la niciunul dintre goluri.

Andrei Rațiu – 6A fost depășit în minutul 17 la un atac al Muntenegrului, însă tot el a intervenit apoi excelent. A urcat foarte bine în minutul 42, când a creat o fază periculoasă. Cel mai bun „tricolor” în ambele reprize.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș (cpt.) – 3 A greșit la primul gol marcat de Muntenegru. A îngropat naționala după ce a greșit flagrant și la golul doi. Cel mai slab jucător al naționalei României.

Adrian Rus – 5Nu i se pot reproșa multe lucruri. Un joc în nota colegilor din defensivă.

Nicușor Bancu – 4Nu s-a văzut în ofensivă. Per total, o partidă foarte slabă.

Răzvan Marin – 5A blocat multe mingi, dar a greșit destule pase. Fără realizări, a fost înlocuit cu Cicâldău în minutul 78.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea – A ieșit accidentat în minutul 13 și a jucat prea puțin pentru a aprecia evoluția sa.

ADVERTISEMENT

Darius Olaru – 4 A pierdut o minge importantă și a comis un fault într-o zonă foarte periculoasă în minutul 23. A fost înlocuit încă din minutul 46 cu Alexandru Maxim

Andrei Ivan – 4 Implicat în joc, dar lipsit de orice realizare și destul de șters.

Florin Tănase – 5Nu s-a văzut deloc în joc și a mișcat nimic pe plan ofensiv, fiind înlocuit cu Denis Alibec în minutul 65.

Valentin Mihăilă – 5Nu a avut nicio realizare și a fost schimbat cu Alexandru Mitriță în minutul 65.

Au intrat pe parcurs:

Alex Crețu – 4 A intrat pe teren în minutul 13 după accidentarea lui Iulian Cristea și a intrat destul de greu în joc. A comis o greșeală de neiertat în minutul 51, când Muntenegru putea marca.

Alexandru Maxim – 5 A intrat pe teren în minutul 46 în locul lui Darius Olaru, însă nu a adus niciun plus notabil.

Denis Alibec – 4 Introdus pe teren în minutul 65 în locul lui Florin Tănase. A trimis un șut de la distanță în minutul 72, care a trecut la aproape 2 metri de poartă. A fost singura ocazie a României.

Alexandru Mitriță – 4 Trimis în teren în minutul 65, în locul lui Valentin Mihăilă. Cap de linie al atacurilor naționalei României. A greșit foarte multe mingi.

Alexandru Cicâldău – 5A intrat pe teren în minutul 78, în locul lui Răzvan Marin. Continuă evoluțiile slabe din ultima vreme.

  • 0 victorii are Edi Iordănescu în primele 3 meciuri ca selecționer al României