Fotbal international

Notele jucătorilor în România – Norvegia 1-1! Alex Mitriță putea fi eroul “american”, dar nordicii ne provoacă din nou coșmaruri

16.10.2019 | 01:28
Notele jucatorilor in Romania  Norvegia 11 Alex Mitrita putea fi eroul american dar nordicii ne provoaca din nou cosmaruri
ADVERTISEMENT

România și Norvegia au încheiat la egalitate, scor 1-1, într-o atmosferă electrizantă creată pe Arena Națională de cei 30.000 de copii. A fost un meci cu multe ocazii de poartă, cu drame și cu un final de coșmar. “Copilul” Alexandru Mitriță a dat recital și a marcat unicul gol al echipei lui Contra. România a mai avut câteva ocazii uriașe în partea a doua, Pușcaș irosind un penalty scos de Bancu. Andone a trimis în bară spre disperarea “tricolorilor” care puteau închide meciul mai devreme. Dar, i-am lăsat pe nordici să trăiască și ne-au taxat prin Sorloth, care a egalat în prelungiri. 

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.60 este cota pentru “1” la meciul Cehia – Kosovo. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Notele jucătorilor în România – Norvegia 1-0! Alex Mitriță, “copilul teribil”

FANATIK vă prezintă notele jucătorilor după nebunia de meci dintre România și Norvegia, meci care diminuează șansele de calificare ale tricolorilor la Euro 2020. Alex Mitriță a furat ochii tuturor cât a fost pe teren, însă amărăciunea este una mare după ce România a fost egalată în prelungiri.

România: 

Ciprian Tătărușanu – 7 – Prima intervenție foarte bună a venit în minutul 1. 3 la șutul lui Odegaard. A avut o evoluție foarte bună în prima parte, a dat siguranță defensivei noastre. Nu a avut nicio vină la gol.

ADVERTISEMENT

Romario Benzar – 5 – A început bine, având un șut periculos în minutul 6 și o incursiune în careul advers în minutul 10. A luat un “galben” în minutul 42 după un fault la King. A evoluat perfect până în prelungiri când l-a scăpat pe Sorloth în minutul 90+2 la golul egalizator.

Adrian Rus – 6 – Intervenții stângace într-un debut ezitant în care nordicii ne-au dominat. Și-a revenit și a reușit să îl blocheze bine pe King în câteva rânduri. Evoluție bună a tânărului fundaș.

ADVERTISEMENT

Ionuț Nedelcearu – 6 – Ușor comoționat în început de meci după o intervenție a lui Tătărușanu, a revenit rapid pe posturi, însă i-a dat emoții lui Contra încă din start. Fundașul a avut o evoluție sigură, nu a avut nicio vină la gol.

Nicușor Bancu – 6 – A părut depășit în debut de puternicul flanc drept al nordicilor, Odegaard și Elabdellaoui dându-i bătăi de cap. Destul de ezitant în apărare, majoritatea acțiunilor periculoase au venit pe partea lui. A început repriza a doua perfect, reușind să scoată un penalty. A jucat foarte bine în final de meci.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin – 5 – A pus osul la mijlocul terenului, uneori depășit de adversari. O evoluție sub așteptări a mijlocașului de la Ajax.

Paul Anton – 7 – A stat bine în prima repriză, nordicii au avut puțin spațiu pe centru. A recuperat câteva mingi foarte sus și a avut un aport foarte bun în defensivă. A fost schimbat în minutul 83.

Ciprian Deac – 5 – Modest în prima parte, s-a bătut, dar nu a avut mari realizări. Mult mai bun în partea secundă, a avut câteva incursiuni foarte bune.

Nicolae Stanciu – 6 – Început bun, cu o pasă foarte bună care l-a lăsat singur în flanc pe Mitriță și primul șut pe poartă al României, venit în minutul 16. A avut momente în care a dispărut din joc, însă în partea secundă a avut o incursiune bună în care a creat pericol pentru poarta adversă.

Alex Mitriță – 8 – Cu mare poftă de joc în prima parte, a avut o acțiune periculoasă în minutul 15 când a scăpat singur din unghi, dar a trimis pe lângă. A avut cea mai mare ocazie a reprizei în minutul 45, șutul său fiind greu de portarul Jarstein. A dat pasa la penalty-ul scos de Bancu în partea secundă. A marcat în minutul 62 după o acțiune individuală. A recuperat mingea și a marcat cu un șut superb. A ieșit în uralele spectatorilor în minutul 79.

George Pușcaș – 5 – A avut în minutul 1 primul șut spre poartă, iar în minutul 33 a încercat să scoată un penalty, însă arbitrul nu a dat nimic. A ratat un penalty în minutul 52, având un șut moale. A fost schimbat cu Andone 10 minute mai târziu.

Notele jucătorilor în România - Norvegia 1-0! Alex Mitriță, eroul
Notele jucătorilor în România – Norvegia 1-0! Alex Mitriță, eroul “american” care ne poate duce la Euro

Florin Andone (intrat în min. 63) – 7 – A adus un plus de combativitate în atac și a fost la un pas să marcheze la prima atingere de balon, lovitura sa de cap lovind bara și sărind pe linia porții.

Dan Nistor (intrat în min. 79): A luat cartonaș galben la 30 de secunde după ce a intrat. Nu a apucat să se remarce, având o acțiune în care a pasat în lateral.

Mihai Bordeianu (intrat în min. 83):  –

Norvegia: 

Rune Jarstein – 7 – A apărat în start de meci șutul lui Stanciu, dar a avut probleme la degajări. Gazonul i-a pus probleme, însă s-a remarcat și în minutul 45 cu o intervenție providențială la Mitriță. A apărat penalty-ul lui Pușcaș din minutul 52.

Haitam Aleesami – 6 – A ținut bine partea dreaptă în prima parte, fără să urce prea mult în atac. A fost deseori depășit în partea secundă.

Kristoffer Ajer – 5 –L-a blocat pine pe Pușcaș în prima parte, având câteva intervenții bune. În repriza a doua, evoluția sa a lăsat de dorit.

Even Hovland – 6 – Periculos în prima repriză după ce a fost lăsat liber de Bancu în careu, însă recentrarea nu a ajuns la destinatar. Bun pe faza defensivă.

Omar Elabdellaoui – 6 – Periculos încă din start. A făcut legea în debut de meci alături de Odegaard pe partea lui Bancu. De pe partea lui a scăpat Mitriță la ocazia mare a tricolorilor în minutul 14. Foarte neglijent pe apărare.

Ole Selnaes – 5 – În start de meci a fost inexistent pe fază ofensivă, toate acțiunile periculoase ale nordicilor venind din banda dreaptă.

Markus Henriksen – 5 – Destul de lent, fără să își aducă aport pe faza ofensivă.

Sander Berge – 7 – A trimis periculos o lovitură de cap, care nu a atins ținta. A stat bine în teren, a dat pase bune, jucător puternic.

Stefan Johansen – 5 – A ratat o ocazie mare în minutul 30 după o pasă bună a lui Odegaard.

Martin Odegaard – 7 – Foarte bun în debut de meci. Calm, cu pase incisive care au creat superioritate pe partea dreaptă a atacului norvegian.

Joshua King – 6 – Bătăios, a avut un șut periculos în minutul 21. A hărțuit fundașii advers, dar a fost bine blocat de Rus și Nedelcearu.

Alexander Sorloth (intrat în min. 46) – 7 – Inexistent până în prelungiri. A dat golul egalizator în minutul 90+2.

Bjorn Johnsen (intrat în minutul 67) – 6 – A adus un plus pe faza ofensivă în ultimele 20 de minute.

Mathias Normann (intrat în minutul 81) – 7 – A dat centrarea de gol la reușita lui Sorloth

ADVERTISEMENT