Forest a decis soarta lui Pantilimon. Ce va face portarul român din vară

Ionut Neamţu    Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
23/03/2018, 12:43
Forest a decis soarta lui Pantilimon. Ce va face portarul român din vară

Costel Pantilimon este, în sfârşit, la un pas de a-şi găsi locul în poarta unei echipe din fotbalul britanic. Cumpărat de Manchester City în 2012 cu 2,5 milioane de euro de la Poli Timişoara, Pantilimon nu a avut nici o şansă în poarta cetăţenilor, la concurenţă cu titularul Angliei, Joe Hart, deşi în mandatul lui Roberto Mancini a prins o serie de opt partide consecutiv în care s-a făcut remarcat.

Panti a fost împrumutat la Sunderland, unde a prins cea mai bună perioadă din cariera sa în afara ţării, devenind titular în faţa lui Mannone. Cumpărat de Watford nu a jucat decât două meciuri în Cupa Ligii, devenind veşnica rezervă a brazilianului Gomes.

De trei meciuri nu a mai luat gol

În toamna lui 2017 a fost împrumutat de urgenţă în Primera Division, la Deportivo La Coruna, dar după un debut promiţător în echipă cu Florin Andone românul a gafat mult şi a ieşit din planurile unei formaţii care se duce vertiginos spre Segunda Division.

Salvarea lui Pantilimon şi şansa de relansare a carierei, inclusiv la nivel de echipă naţională, vine acum de la Nottingham Forest, nobilul decăzut al fotbalului englez. Pădurarii l-au împrumutat în iarnă de la Watford şi erau î mare pericol. Pantilimon a luat doar opt goluri în nouă meciuri şi asta pentru că s-a pierdut un joc cu 5-2, iar de trei etape nu a mai putut fi învins. Forest e acum pe 16, la 13 puncte de zona fierbinte, iar şefii clubului s-au hotărât: vor plăti 1,5 milioane euro pentru transfer definitiv.

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×