News

Nou avertisment meteo! Un ciclon lovește România. Unde se vor semnala furtuni

14.05.2019 | 10:50
Nou avertisment meteo Un ciclon loveste Romania Unde se vor semnala furtuni

Meteorologii au emis un nou avertisment pentru România. Un ciclon va lovi țara noastră și se vor semnala mai multe furtuni în perioada imediat următoare. În anumite regiuni ale țării se anunță vreme de coșmar, care amintește de furtunile puternice cu aspect tornadic care s-au produs recent în județele Călărași și Constanța.

Un ciclon vine peste România. Avertisment meteo pentru a doua parte a lunii mai

Conform prognozei ANM pentru a doua jumătate a lunii mai, se vor instala furtuni puternice și asta din cauza unui ciclon mediteranean care va pătrunde pe teritoriul țării noastre. Astăzi, în cea mai mare parte a țării, se va resimți prezența acestui front atmosferic. Va ploua în mai toată țara.

Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, căci din nou avem două mase de aer, una rece și una caldă, care se ciocnesc. De altfel, chiar dacă se vor semnala ploi, în această perioadă temperaturile nu vor coborî foarte mult, ci se vor menține în jurul valorilor de 19-21 de grade mai ales în sudul, sud-estul și sud-vestul teritoriului.

Vremea va fi capricioasă. Sursa foto: pixabay.com

Cum va fi vremea în primele zile din luna iunie 2019

Miercuri, 15 mai, temperaturile cor coborî un pic mai mult, până la 16 grade Celsius. De joi până sâmbătă. vremea va fi destul de instabilă, se arată în prognoza meteorologilor, scrie adevărul.ro. Până pe 20 mai 2019, în Transilvania și vest temperaturile vor coborî sub normalul acestei perioade, dar nu se poate vorbi de frig.

În intervalul 20 – 27 mai, temperaturile vor fi specifice verii la nivel național, adică se vor înregistra valori mai mari față de normalul lunii mai. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în nordul României, dar și pe porțiunea nord-vestică, în județele Maramureș și Satu Mare. Urmează apoi o nouă perioadă instabilă.

Cea cuprinsă între 27 mai și 3 iunie 2019 va fi una destul de secetoasă în sudul țării, căci va ploua mai puțin. Apoi, între 3 și 10 iunie 2019, va ploua suficient pentru această perioadă, cantitățile de precipitații fiind în limitele normale primei părți a lunii iunie.