News

Nou avertisment pentru Ucraina. Rusia și-a activat toate stațiile anti dronă înaintea întâlnirii Biden-Putin

Rusia își ia toate măsurile de siguranță. Și-a activat stațiile anti dronă înaintea întâlnirii Biden-Putin.
16.06.2021 | 17:01
Nou avertisment pentru Ucraina Rusia sia activat toate statiile anti drona inaintea intalnirii BidenPutin
ADVERTISEMENT

Rusia și-a activat toate stațiile de război electronic în Crimeea, mai ales la granița administrativă cu Ucraina, chiar înaintea întâlnirii dintre Biden și Putin. S-a luat această decizie pentru a se împiedica eventualele provocări ucrainene în spațiul aerian rusesc.

Rusia a avertizat că orice dronă care intră în spațiul aerian al Crimeii va fi considerat un act de agresiune și va fi distrusă pe loc.

ADVERTISEMENT

Nou avertisment pentru Ucraina

Rusia a decis să-și activeze toate stațiile anti dronă, pentru a preveni un eventual atac al Ucrainei. Orice dronă va fi depistată în spațiul aerian va fi doborâtă și va fi considerat un act de agresiune, a spus un militar rus din structurile de forță din Crimeea, potrivit agenției RIA Novosti.

Mai mulți oficiali ruși au declarat că prin această acțiune se vrea împiedicarea oricăror incidente.

ADVERTISEMENT

“Stațiile de război electronic vor fi activate miercuri în Crimeea pentru a împiedica eventuale provocări din partea Ucrainei. Este cel mai reținut pas posibil, dar necesar pentru prevenirea incidentelor.

Pentru a evita posibilitatea unor astfel de incidente activarea stațiilor de război electronic este în curs de desfășurare.

ADVERTISEMENT

Vom vedea clar unde se îndreaptă drona și o vom anihila înainte de a intra în spațiul nostru aerian sau vom prelua controlul asupra dronei și o vom întoarce în direcția de unde a venit”, a declarat militarul rus din structurile de forță din Crimeea.

Sursa indicată a mai precizat că în cazul în care va fi descoperită vreo dronă în spațiul aerian al Crimeii va fi considerat un act de agresiune.

ADVERTISEMENT

Activarea stațiilor anti dronă a fost făcută chiar în ziua în care președinții Rusiei, Vladimir Putin, și SUA, Joe Biden, se întâlnesc la Geneva în cadrul unui summit. Acesta are ca scop aplanarea tensiunile ruso-americane.

Avertismentul transmis de Vladimir Putin

În urmă cu câteva zile, Vladimir Putin a acordat un interviu în care a vorbit despre ce s-ar întâmpla dacă Ucraina ar adera la NATO.

“Să ne imaginăm că Ucraina devine membră a NATO. Timpul de zbor al rachetelor Alianței de la Harkov, să zicem, sau din Dnepropetrovsk până în partea centrală a Rusiei, la Moscova, se va reduce la 7-10 minute. Este sau nu o linie roșie pentru noi?”, a spus Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT
Tags: