Nou CUTREMUR în Vrancea! Vezi magnitudinea!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
14/01/2015, 08:37
Nou CUTREMUR în Vrancea! Vezi magnitudinea!

CUTREMUR ÎN VRANCEA. Cutremur cu magnitudine 4.1 în zona Vrancea-Buzău. Seismul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri. Este cel de-al patrulea seism în 24 de ore.

CUTREMUR ÎN VRANCEA. Marţi seară, un alt cutremur a avut o magnitudine de 2.8 şi s-a produs la o adâncime de 77 de kilometri.  Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs şi marţi, la ora 09.55, în zona seismică Vrancea, epicentrul fiind în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Activitatea seismică din zona Vrancea se va încadra în 2015 în media de 15-20 de cutremure de adâncime pe lună, după un an 2014 caracterizat de o activitate seismică ceva mai intensă, dar în limite normale, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

“Pe baza statisticilor, pot să vă spun cu destul de mare încredere că vom avea cutremure în zona Vrancea în 2015, între 15-20 de cutremure pe lună, cutremure adânci. Cu siguranţă vor fi şi câteva din acestea de suprafaţă, dar nu consider că vor fi mai mari decât cutremurul înregistrat în luna noiembrie a anului trecut de 5,7 grade pe scara Richter“, a declarat directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 120 de kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentru sunt Covasna (42 de kilometri), Râmnicu Sărat (46 de kilometri), Buzău (53 de kilometri), Focşani (54 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (57 de kilometri). Un cutremur s-a produs marţi şi în judeţul Satu Mare. Potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului, un cutremur cu magnitudinea de 2,1 grade pe scara Richter s-a produs marţi, la ora 11,05, în Satu Mare, epicentrul fiind în comuna Halmeu.

“Seismul s-a produs la adâncimea de 5 kilometri, cutremul a fost localizat manual la coordonatele lat. 47.9715, lon. 22.9938, pe raza comunei Halmeu”, informează Institutul Naţional de Fizică a Pământului. Acesta este cel de-al doilea cutremur înregistrat în Satu Mare în ultimele două luni, după cel din 26 noiembrie în apropierea comunei Turulung. Atunci, epicentrul cutremurului a fost localizat la o distanţă de 24 kilometri de Vinogradov, 24 kilometri de Csengersima, 25 kilometri de Satu Mare şi 31 kilometri de Negreşti-Oaş.

CUTREMUR ÎN VRANCEA. Cel mai puternic seism produs în România de la începutul anului 2014 a avut loc pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea. Acesta a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter, s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri şi s-a simţit inclusiv în Bucureşti.

CUTREMUR ÎN VRANCEA. De la începutul anului 2014 au fost înregistrate numeroase seisme, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 4,9 grade pe scara Richter, numai în luna august producându-se 20 de cutremure în zona seismică Vrancea.

Sursa: www.RTV.ro

Închide ×