Fotbal intern

Liviu Goncea este noul finanțator de la Rapid: “Va prelua 50% din acțiuni!”

18.09.2019 | 10:13
Fotbaliștii Rapidului la finalul partidei cu Singureni. Gruparea din Giulești va avea un nou finanțator

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunțat că Rapid va avea un nou finanțator începând cu toamna acestui an. Un importator de mașini o să susțină financiar echipa și va prelua 50% din acțiunile clubului din Giulești. Acesta ar urma să fie al doilea investitor după Victor Angelescu.


UPDATE, 18 septembrie, ora 10:00/ Daniel Tudorache, primarul sectorului 1, a anunțat, conform Prosport, că Liviu Goncea, acționar la KIA, va prelua 50% dintre acțiunile clubului Rapid:  “Bani la Rapid aduc prietenii mei. Victor Angelescu este unul dintre ei, iar Liviu Goncea, acţionarul de la KIA, va fi unul dintre acţionarii majoritari. Va semna actele în septembrie sau octombrie, e o chestiune de timp, un acord de preluare a 50 la sută din acţiuni. Deci 50 la sută sunt la Victor Angelescu, iar 50 la sută vor fi la Liviu Goncea. Ei vor fi cei doi acţionari ai clubului Rapid, amândoi sunt prietenii mei. Cu Liviu Goncea mă cunosc de peste 40 de ani”.


ȘTIREA INIȚIALĂ, 7 aprilie 2019

Rapid va avea un nou finanțator din toamnă

În prezent, acțiunile Rapidului sunt împărțite astfel: 40% – Victor Angelescu prin Casazela Holding Company; 33,33% – Asociaţia Club Sportiv Academia Rapid Bucureşti 1923; 26,67% – Ovidiu Burcă. “Cu siguranță va mai veni un acționar la Rapid. Domnul Angelescu are 40% acum. O să îl cunoască toată lumea pe noul investitor la momentul respectiv. El va veni din Liga a 2-a, iar cu siguranță Rapid va fi la vară în Liga a 2-a. Eu îl cunosc foarte bine, e un important om de afaceri, un importator de mașini ca să spun și asta. Nu a mai avut legătură cu fotbalul. El va avea 50% din acțiuni“, a spus Daniel Tudorache, conform Agerpres.

“Primăria Sectorului 1 nu a intrat și nu va intra în acționariatul clubului Rapid. Au fost unele discuții, dar am primit un feedback de la cetățeni că ar fi bine să nu folosim bani publici la un club de fotbal. Noi oricum nu am folosit până acum niciun leu din banii publici în activitatea echipei Rapid. Dar noi avem alte posibilități de a sprijini clubul”, a mai spus Daniel Tudorache.

Bucuria jucătorilor de la Rapid la finalul unui meci

Daniel Tudorache speră ca baza Pro Rapid să fie trecută la Primăria Sectorului 1

“Eu sper din săptămână în săptămână să intre în şedinţa de Guvern. Am promisiuni de la Teodorovici (n.r. – ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici). Am înţeles că toate aprobările sunt obţinute de către cei de la Ministerul Finanţelor, care sunt promotorii acestei Hotărâri de Guvern. Acum Pro Rapid ţine de Ministerul de Finanţe, iar baza trebuie să treacă la Primăria Capitalei, care e singurul administrator al Bucureştiului.

Am vorbit deja cu primarul general, doamna Firea, şi imediat cum baza ajunge acolo, va trece la Sectorul 1 printr-o hotărâre a Consiliului General. Eu am fost la Pro Rapid, am văzut care e situaţia, dar nu putem începe lucrările de amenajare atâta timp cât nu e în administrarea Primăriei Sectorului 1 sau a Primăriei Capitalei. Nu putem investi niciun ban pentru că atunci Curtea de Conturi îţi impută banii. Noi aşteptăm această Hotărâre de Guvern şi sper ca până la 1 iunie baza Pro Rapid să ajungă la Primăria Sectorului 1″, a explicat Daniel Tudorache.