News

Nou-născut infectat cu Covid-19 la Sibiu? Ar fi al doilea caz din lume. Mesajul specialiștilor

16.06.2020 | 17:40
Nounascut infectat cu Covid19 la Sibiu Ar fi al doilea caz din lume Mesajul specialistilor
ADVERTISEMENT

Un nou născut din Sibiu a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Cu toate acestea, medicii nu pot trage concluzia că micuțul era infectat din timpul sarcinii.

Specialiștii  din România iau în considerare ipoteza conform căreia bebelușul s-a infectat în momentul nașterii, când izolarea era imposibilă.

ADVERTISEMENT

Copilul s-a născut la Maternitatea din Sibiu în 11 iunie și a fost testat pozitiv încă din prima încercare.

Un bebeluș din Sibiu s-ar fi născut infectat cu noul coronavirus

Mama copilului era diagnosticată cu noul coronavirus când era însărcinată, însă la nivel mondial nu există cazuri dovedite științific care să ateste că fătul poate contacta coronavirus când se află în uter.

ADVERTISEMENT

Medicii au dat asigurări că atât mama, cât și bebelușul, se simt bine și sunt internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Mai mult, conform Mediafax, bebelușul ar fi fost testat din nou și al doilea test a ieșit negativ. Pentru a fi externat ar fi nevoie de două teste negative în interval de minimum 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Medicul Adrian Marinescu, medic specialist în boli infecțioase, reprezentant al institutului „Matei Balș” din București, crede că micuțul s-a infectat după naștere, nu în timpul sarcinii.

„Nu avem momentan date clare, însă este probabil ca acest copil să fi luat boala în momentul nașterii, atunci e greu să faci izolare și mama poate să-i fi transmis boala”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Un caz similar există în Statele Unite ale Americii, unde un nou născut a fost contaminat cu Covid-19. Cu toate acestea, specialiștii cred că întreaga contaminare a avut loc în momentul în care micuțul s-a născut și a luat boala de la mamă.

Experții sunt de părere că bebelușii nu pot lua Covid-19 fiindcă nu au receptorii necesari pentru ca SARS-CoV-2 să „intre” în organism. Drept dovadă, de cele mai multe ori când bebelușii au fost depistați pozitiv la Covid-19, testele erau, de fapt, eronate.

ADVERTISEMENT
Tags: