News

Caz tulburător în Galați. Două femei au fost arestate după ce au lăsat un nou-născut în grădină să moară de frig

O femeia și-a ajutat fiica să nască după care a sfătuit-o și a sprijinit-o să-și părăsească bebelușul în frig, în grădină, acolo unde a și murit. Ambele femei au fost plasate în arest preventiv.
15.11.2021 | 19:19
Caz tulburator in Galati Doua femei au fost arestate dupa ce au lasat un nounascut in gradina sa moara de frig
ADVERTISEMENT

O întâmplare tulburătoare a avut loc în Galați. O femeie și-a ajutat fiica să dea naştere unui copil viu, ca mai apoi să o convingă pe tânără să-și abandoneze nou-născutul afară, în frig.

Și-a lăsat pruncul abia născut în grădină să moară

După ce tânăra a născut, mama sa a sfătuit-o să-l părăsească pe nou-născut afară, pe motiv că nu are cum să-l crească.

ADVERTISEMENT

Cele două femei au luat nou-născutul și l-au dus în grădina din fața casei, lăsându-l în frig, lipsit de îngrijirile de care avea nevoie. Copilul a murit la scurt timp după ce a fost abandonat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați sunt cei care au cerut Tribunalului Galați să dispună arestarea preventivă a celor două femei învinuite de crimă calificată.

ADVERTISEMENT

A îndemnat-o să-și lase bebelușul în frig

Într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați se precizează faptul că două femei au fost arestate preventiv.

„Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în perioada 9-11 noiembrie, una dintre inculpate, după ce a ajutat-o pe fiica sa (inculpată) să nască un făt viu, a îndemnat-o pe aceasta să abandoneze nou-născutul, sub motivul că nu are cum să îl îngrijească”, se precizează în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

ADVERTISEMENT

„Ulterior, cele două inculpate au dus nou-născutul în grădina din faţa casei, unde l-au abandonat, expunându-l la temperaturi scăzute, l-au lipsit de îngrijirea necesară şi, astfel, i-au cauzat decesul”, se arată în comunicat.

Ambele femei menționate au fost aduse la Tribunalului Galați, unde instanța a hotărât ca acestea să fie arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

O femeie din Maramureș și-a ucis copiii: o fetiță de 3 luni şi un băieţel de aproape 2 ani

Cazul din Galaţi nu este singular. O femeie din Maramureş şi-a ucis cei doi copii ai săi în luna iunie a acestui an.

Femeia de 41 de ani se afla singură acasă cu cei mici, o fetiţă de doar 3 luni şi un băieţel de 1 an şi 9 luni, soţul fiind plecat la muncă. Bărbatul povesteşte că a fost sunat de soție şi i-a spus că a lovit copiii.

Apelul la 112 a fost făcut în jurul ore 10:54 de către un apropiat al familiei, iar micuţii au fost găsiți medicii de pe ambulanță cu grave probleme respiratorii.

“În urma deplasării la fața locului a polițiștilor din cadrul secției Suciu de Sus, s-a constat faptul ca doi copii minori, în vârstă de un an și 9 luni, respectiv în vârstă de 4 luni, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical au decedat”, explica atunci Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

ADVERTISEMENT
Tags: