News

Nou record al incidenței în București! Valoarea din Capitală se apropie rapid de 15 la mie

Rata incidenței din Capitală atinge un nou record și se apropie de valoarea de 15 la mie.
12.10.2021 | 11:34
Nou record al incidentei in Bucuresti Valoarea din Capitala se apropie rapid de 15 la mie
ADVERTISEMENT

Rata incidenței din București a atins un nou record pentru ziua de marți, 12 octombrie.

Astfel, autoritățile au anunțat o incidență de 14,71 la mie în Capitală, creșterea rămânând în aceiași parametri alarmanți.

Pentru a vedea lucrurile într-un context mai larg, este suficient să privim incidența din ultimele două săptămâni din București.

ADVERTISEMENT

Astfel, la finalul lunii septembrie, în data de 29, Bucureștiul intra în scenariul roșu, cu o incidență de 6,33 cazuri la mie.

Cifrele au crescut rapid în următoarele zile, din octombrie, iar acum se poate observa că incidența este mai mult decât dublă pe parcursul ultimelor 14 zile.

ADVERTISEMENT

Restricții în vigoare în Capitală

Deoarece rata infectărilor a tot crescut în ultima perioadă în București, autoritățile au luat decizia de a institui o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea Covid-19.

Începând de luni, 27 septembrie, masca a devenit obligatorie în ”spaţii publice pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă”, dar se pare că această măsură nu a fost suficientă.

ADVERTISEMENT

Astfel, a fost instituită o nouă restricție, la nivel național. În localitățile unde incidența este mai mare de 6 la mie, masca devine obligatorie în toate spațiile deschise, cu unele mici excepții.

Există și restricții de circulație pentru persoanele nevaccinate. Astfel, acestea se pot deplasa liber doar în intervalul 05:00 – 22:00.

ADVERTISEMENT

În afara acestui interval orar, cu alte cuvinte pe timp de noapte, cei ce nu sunt vaccinați pot ieși din casă doar cu un motiv bine întemeiat, având asupra lor și o declarație pe proprie răspundere.

Pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, circulația nu este restricționată, cât timp acestea dețin un certificat verde valabil și un act de identitate.

ADVERTISEMENT