Premier League

Nou record mondial pentru transferul unui portar! Chelsea, sumă record pentru Oblak de la Atletico Madrid

07.08.2018 | 11:00
Nou record mondial pentru transferul unui portar Chelsea suma record pentru Oblak de la Atletico Madrid

Suntem aproape de un nou record mondial pentru transferul unui portar. Chelsea a înţeles că belgianul Thibaut Courtois nu mai vrea să rămână nici în ruputul capului la gruparea londoneză, sirenele preşedintelui Florentino Perez atrăgându-l ca un magnet spre Real Madrid. Cum Courtois a respins orice discuţie cu şefii lui Chelsea legate de un nou contract şi, implicit, de un salariu îmbunătăţit, oamenii lui Roman Abramovici caută febrili soluţii, pentru a nu se trezi descoperiţi pe un post cheie, în condiţiile în care în fotbalul din Regat perioada de transferuri se închide pe 9 august, cu 24 de ore înaintea primului joc al noului sezon, Manchester United – Leicester.

Varianta aflată la îndemână, dar care înseamnă un imens efort financiar, ar reprezenta un nou rcord mondial în materie de transferat portari. Recent, FC Liverpool a ridicat ştacheta achiziţiei unui goalkeaper la 75 milioane de euro, cumpărândul-l pe brazilianul Alisson Becker de la AS Roma. Însă Chelsea ar depăşi cu mult această sumă. Jucătorul vizat este portarul lui Atletico Madrid, slovenul Jan Oblak, unul dintre cei mai buni din lume pe acest post.

Nou record mondial pentru transferul unui portar. Atletico şi-a luat atacant de la Milan

Chelsea îl poate aduce pe Oblak fără ca Diego Simeone să poată spune sau face ceva ca să oprească transferul, mai ales că slovenul este un jucător cheie în sistemul său tactic. Pur şi simplu nu trebuie să facă altceva decât să achite clauza de eliberare, în valoare de 100 de milioane şi spaniolii ar fi cu mâinile legate, fără nici o posibilitate de a opri mutarea. Apoi, asiguraţi cu un superportar londonezii pot începe dansul negocierilor cu Real Madrid pentru Courtois, de la preţul dorit de Chelsea.

Nou record mondial pentru transferul unui portar. Courtois vrea să plece la Atletico Madrid şi Chelsea vrea să se asigure de un portar bun cu Oblak
Nou record mondial pentru transferul unui portar. Courtois vrea să plece la Atletico Madrid

În schimb, Diego Simeone, dacă riscă enorm să îşi piardă portarul, poate fi mulţumit că a adus un nou suflu compartimentului ofensiv, după ce l-a vândut pe francezul Gameiro la Valencia. Sub comanda argentinianului a sosit un jucător controversat de la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, croatul Nikola Kalinic, de la AC Milan, care sezonul trecut a marcat doar şase goluri în 28 de meciuri în rossonero. Kalinic a fost cumpărat în vara lui 2017 de către Milan de la Fiorentina, pentru suma de 25 de milioane euro, iar acum poate ajunge la Atletico pe doar 15 milioane.

Kalinic era blocat la AC Milan de Gonzalo Higuain

Kalinic a devenit foarte cunoscut în urma deciziei de la turneul final al CM din meciul cu Nigeria. Chemat la marginea terenului de către selecţionerul Zlatko Dalic, pentru a intra pe teren în locul lui Mandzukic în ultimele minute, Kalinic a refuzat şi a găsit să protesteze în acest mod pentru faptul că nu el este titularul. Drept urmare, Dalic nu a stat pe gânduri şi l-a expediat acasă pe atacant pe motive de indisciplină.

Cu Antoine Griezmann şi Diego Costa şi acum cu Nikola Kalinic atacul lui Atletico este de top, chiar dacă stilul lui Diego Simeone înseamnă un joc închis, pe contre. Kalinic nu mai avea nici o şansă la Milan să joace titular odată cu venirea lui Gonzalo Higuain şi odată ce a înţeles acest lucru a aceptat să meargă la Atletico Madrid, deşi nici aici concurenţa cu Diego Costa nu ii va fi deloc uşoară.