News

Nou scandal în Poliție. Agent din Curtea de Argeș, acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a nu o amenda

Poliția Română este zguduită de un nou scandal. Un agent din Curtea de Argeș este acuzat că i-ar fi cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a nu o amenda
24.01.2022 | 17:32
Nou scandal in Politie Agent din Curtea de Arges acuzat ca ia cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a nu o amenda
Un polițist din Curtea de Argeș este acuzat că i-ar fi cerut unei tinere favoruri sexuale pentru a nu o amenda. sursă foto: Facebook/Poliția Română
ADVERTISEMENT

Poliția Română a fost implicată în mai multe scandaluri, în mai puțin de două săptămâni. Un alt incident a avut loc în Curtea de Argeș. Un agent este acuzat că i-ar fi cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a nu o amenda.

Nou scandal în Poliție. Agent din Curtea de Argeș, acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a nu o amenda

După toate evenimentele recente în care a fost implicată Poliția Română, încă un om al legii se află în centrul unui scandal.

ADVERTISEMENT

Un agent din Curtea de Argeș este acuzat că și-ar fi folosit funcția în mod abuziv, în scopuri sexuale.

În luna aprilie a anului 2020, polițistul a oprit o tânără în trafic. Nici aceasta, nici cele două rude cu care se afla ea în mașină nu au avut declarație pe propria răspundere, așa cum cerea legea în acea perioadă.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu le amenda pe cele trei persoane cu câte două mii de lei, omul legii i-ar fi zis tinerei că, în schimbul unor servicii sexuale, le-ar lăsa să plece fără nicio pedeapsă.

Tânăra a înregistrat convorbirea

În urma incidentului, tânăra în vârstă de 18 ani a depus plângere la poliție.

Aceasta s-a gândit, de asemenea, să înregistreze convorbirea pe care a avut-o la telefon cu agentul de poliție, pe care le-a și dat-o procurorilor.

ADVERTISEMENT

“V.D.: Hai că au avut toţi noroc cu tine azi, că dacă nu, îi curentam pe toţi, câte 2.000 de lei le dădeam amendă!

E.M.: Da, am înţeles!

V.D.: Pe bune… Şi mâine cât poţi să stai plecată?

E.M.: Maximum o oră, două…

V.D.: Ăăă?

E.M.: Da!

V.D.: Da. Cât mai stai la cumpărături?

E.M.: Nu ştiu, cam vreo 10-20 de minute. Acum să vedem cum este la casă de aglomerat…

V.D.: Păi şi vrei să vin să te iau pe la două?

E.M.: Când?

V.D.: Azi!

E.M.: Nu!

V.D.: Şi mâine poţi să vii pe la 11.00?

E.M.: Da.

V.D.: Eu vream să te întreb mai multe, însă nu puteam, îmi era că trag ăia cu urechea…”, este conversația pe care au avut-o cei doi, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, citat de Adevărul.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea nu a mai avut loc, deoarece tânăra a depus plângere la poliție.

Ce riscă agentul de poliție

Procesul va începe în data de 3 martie, la Judecătoria Topoloveni.

Ar fi trebuit să înceapă din primăvara anului trecut, însă omul legii a solicitat strămutarea dosarului la o altă instanță, deoarece gradul de rudenie cu primarul orașului ar fi putut afecta imparțialitatea judecătorilor, din spusele acestuia.

Polițistul riscă să stea după gratii între trei luni și doi ani sau să primească o amendă și să nu mai poată avea dreptul de a lucra în domeniu sau într-o altă funcție publică de acum încolo.

ADVERTISEMENT