Sport

Nou succes pentru sportul românesc! Două competiții internaționale de judo vor fi organizate la București

18.05.2021 | 14:24
Nou succes pentru sportul romanesc Doua competitii internationale de judo vor fi organizate la Bucuresti
ADVERTISEMENT

O nouă lovitură pentru sportul românesc, după ce Bucureștiul va organiza două competiții internaționale de judo, primele după un an de pandemie.

Cozmin Gușă a reușit o nouă victorie pentru judo-ul românesc, după ce România a obținut găzduirea a două mari competiții internaționale, la nivel de cadeți și juniori.

ADVERTISEMENT

Astfel, în Sala Polivalentă din Capitală se vor desfășura în luna iulie Cupa Europeană de Cadeți și Cupa Europeană de Juniori, primele competiții după o pauză de mai bine de un an.

Vești excelente pentru judo-ul românesc. Cum a primit România găzduirea competițiilor

România a fost desemnată țară organizatoare, deși mai multe națiuni s-au luptat pentru această oportunitate. Printre cei care au cele mai mari merite se numără președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, care a negociat în numele României în cadrul Uniunii Europene de Judo.

ADVERTISEMENT

Decizia fost luată în urma întâlnirilor dintre președinții federațiilor europene și conducerea UEJ, care au avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână, anunță site-ul federației.

Prin urmare, UEJ a decis în unanimitate că pe harta restartului calendarului competițional european trebuie să fie și România. Aceasta va fi prima competiție internațională pentru cadeți și juniori organizată după pandemie.

ADVERTISEMENT

FR Judo a lansat un program inedit: o platformă online de promovare

Federația Română de Judo face eforturi mari pentru a readuce judo-ul românesc în prim plan, un sport cu tradiție în România și care ne-a adus nenumărate medalii și campioni precum Alina Dumitru, unul dintre sportivii care și-au spus povestea pentru FANATIK în serialul „Olimpicii României”.

Așadar, judo-ul are în premieră o platformă online de știri, unde vor fi promovate exclusiv informații și evenimentele legate de acest sport olimpic. „JudoȘtiri” este un proiect lansat de către federație, pe site-ul instituției, care poate fi accesat la următoarea adresă: www.stiri.frjudo.ro.

ADVERTISEMENT

FR Judo a făcut un nou pas pentru ca acestui sport să îi fie recunoscute meritele în România, care a trimis sportivi la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice din ultimii 41 de ani: „JudoȘtiri a fost creat pentru a oglindi imaginea FRJUDO în mass-media românească, dar și pentru a aduna în același loc toate știrile și informațiile despre judo-ul românesc”, au motivat oficialii necesitatea creerii acestei platforme.

Parteneriat în premieră între judo și fotbal: ,,Este un eveniment unic în istoria sportului de la noi”

Federația Română de Judo se mai poate lăuda cu un proiect-pilot în sportul românesc și anume un parteneriat între judo și fotbal, prin intermediul lotului olimpic și a clubului de fotbal CFR Cluj.

Este pentru prima oară când un club de fotbal va sponsoriza lotul național la o disciplină olimpică, datorită relației excelente dintre Cozmin Gușă și Neluțu Varga, acționarul majoritar al campioanei României: „Agreementul prevede sponsorizarea cu 100.000 de euro a loturilor olimpice de judo ale României din partea CFR Cluj, în vederea pregătirii pentru Olimpiada de la Tokyo, respectiv contribuția antrenorilor din judo la pregătirea specifică a fotbaliștilor campioni din Cluj”, a detaliat Cozmin Gușă înțegerea dintre cele două părți.

Cel care a facilitat acest parteneriat este însă Andrei Gușă, fiul președintelui FRJ, un tânăr judoka de 18 ani și apropiat de Neluțu Varga, dar și de Vasile Dâncu: ,,Neluțu Varga a înțeles că această “FRĂȚIE” ÎNTRE JUDO ȘI FOTBAL, va genera mutații pozitive în abordarea COLABORĂRII DIN SPORTUL ROMÂNESC, respectiv în ÎNCURAJAREA SPONSORIZĂRII SPORTURILOR STRATEGICE , DAR CU PUBLIC MAI PUȚIN!”, a sintetizat Gușă.

ADVERTISEMENT