Nouă bebeluși născuți prematur la Maternitatea Giulești au fost infectați cu Klebsiella, o bacterie periculoasă care este rezistentă la antibiotice, arată HotNews. Ce au transmis reprezentanții spitalului?
Apar noi detalii privind situația de la Maternitatea Giulești, aici unde au fost raportate infecții nosocomiale. FANATIK vă informa, miercuri, că mai multe secții vor fi închise. De asemenea, internările și nașterile înainte de termen au fost suspendate.
Traian Maier, directorul medical al unității a transmis că nouă copii născuți prematur în lunile iulie, august și septembrie au fost confirmați cu Klebsiella pneumoniae. Bacteria se ia cel mai des din spitale și poate duce la infecții virulente.
Potrivit directorului medical, bebelușii au prezentat „simptomatologie ușoară, care s-a remis sub tratament”. Vorbim de nouă bebeluși dintr-un total de 697 de nașteri, în perioada respectivă.
„Au avut o durată de spitalizare destul de crescută și în contextul prematurității sau greutății mici la naștere”, a transmis Traian Maier, directorul medical al maternității, pentru HotNews.
Prin urmare, nașterile înainte de termen au fost suspendate, pacientele fiind direcționate către alte maternități. Măsura se va aplica până când va fi igienizată complet secția ATI pentru prematuri.
În ceea ce privește bebelușii infectați, cei mai mulți dintre ei au fost deja externați, fiind în stare bună. La ora actuală, bebelușii care încă sunt internați în secția ATI „sunt în afara oricărei simptomatologii”.
Însă, reprezentanții spitalului spun că nu vor mai prelua cazuri noi de prematuri, până când nu vor fi externați copiii aflați acum în secția ATI și va fi făcută igienizarea completă. De altfel, directorul medical a punctat că infecțiile nosocomiale sunt întâlnite în toate unitățile medicale.
„Infecțiile asociate actului medical sunt o realitate, în toate spitalele din țară și din lume, și ele trebuie raportate.”, a adăugat acesta.
Referitor la informațiile potrivit cărora cinci femei care au născut, în ultima perioadă, la Giulești, ar fi luat infecții cu stafilococ, Traian Maier spune că nu au fost constatate creșteri pentru această bacterie.
„Nu am înregistrat creșteri pentru stafilococ. Din pacientele investigate și urmărite de colegii mei, între 12% și 15% vin cu stafilococ din comunitate. Stafilococul auriu este un microb care poate să apară la una din 3 persoane. Pot să fie purtători sănătoși.”, a mai spus directorul medical.