News

Nouă elevi au făcut toxiinfecție alimentară din cauza laptelui primit la școală. În ce stare sunt

13.05.2019 | 15:51
Nouă elevi au făcut toxiinfecție alimentară din cauza laptelui primit la școală

Nouă elevi din clasa a treia de la Școala Generală din Bădeuți, Suceava, au ajuns, luni, la Spitalul din Rădăuți cu toxiinfecție alimentară din cauza laptelui primit la școală. Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava a declanșat, în aceeași zi, o anchetă la Școala Generală din Bădeuți.

Nouă elevi din clasa a treia de la Școala Generală din Bădeuți, județul Suceava, au făcut toxiinfecție alimentară din cauza laptelui primit la școală

Copiii le-au transmis medicilor că au consumat laptele primit la școală și că ar fi avut un gust ciudat. Micuții au ajuns la unitatea spitalicească din Rădăuți cu dureri abdominale, greață și unii dintre ei și cu vărsături. În acest moment, elevii se află sub supraveghere medicală, iar medicii urmează să hotărască dacă este nevoie de internarea lor în spital. Despre acest caz a vorbit și directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, doctorul Liliana Grădinariu.

„ Există o suspiciune de toxiinfecție alimentară la o școală generală din Bădeuţi. Nouă copii de clasa a treia, după ce au consumat laptele, au prezentat simptome digestive și s-au prezentat la Spitalul Municipal din Rădăuți. Colegii mei desfășoară o anchetă epidemiologică în acest caz și s-au deplasat și la fața locului, la școală, pentru a recolta probe. Copiii care au ajuns la spital prezintă forme ușoare de toxiinfecție”, a declarat medicul. Cel care a alertat autoritățile a fost chiar directorul unității de învățământ și a solicitat ambulanțele. „S-au recoltat analize, s-a montat branulă, puncţie venoasă. Deocamdată se bănuieşte o toxiinfecţie alimentară cu boală diareică acută. Starea generală a copiiilor este bună”, a declarat managerul Spitalului Minicipal Rădăuți, Traian Andronachi.

Nouă elevi au făcut toxiinfecție alimentară din cauza laptelui primit la școală. În ce stare sunt
Micuții au ajuns la unitatea spitalicească din Rădăuți cu dureri abdominale, greață și unii dintre ei și cu vărsături

Despre programul Laptele și cornul

Cornul și laptele este un program introdus în unitățile de învățământ de guvernul României din anul 2002. Beneficiarii programului sunt copiii de grădinițe și școli generale, iar media este de peste două milioane de copii anual. În 2010, guvernul României a creat un program similar, ”mere în școli”, prin care micuții din clasele 1-8 din învățământul de stat și privat primesc gratuit câte un fruct proaspăt zilnic, timp de 100 de zile de școlarizare.