News

Noua escrocherie cu apartamente scoase la închiriat pe Booking. Ce a pățit o femeie, după ce s-a trezit cu trei argentinience la ușă

O nouă categorie de fraudă vizează clienții platformei Booking, care sunt în căutarea unei destinații ieftine de călătorie.
04.06.2023 | 16:37
Noua escrocherie cu apartamente scoase la inchiriat pe Booking Ce a patit o femeie dupa ce sa trezit cu trei argentinience la usa
O nouă escrocherie prin Booking a fost raportată în Marea Britanie / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O femeie care deține o proprietate în Plumstead, un cartier din sud-estul Londrei, s-a trezit în ultimele săptămâni cu peste 20 de turiști care încercau să-i pătrundă în casă.

O femeie s-a trezit cu turiștii cotrobăindu-i prin casă

Karin Arsenius, 37 de ani, spune că a avut vizitatori din Algeria, Canada, India sau SUA, care susțineau să au închiriat o proprietate prin platforma Booking, deși ea nu-și listase niciodată imobilul acolo.

ADVERTISEMENT

Femeia a mărturisit pentru BBC News că unii dintre turiști au început să-i caute prin casă după un seif cu chei, potrivit instrucțiunilor provenite de la cel care postase anunțul.

Interesant este că utilizatorii platformei Booking spuneau că au închiriat un apartament în Greenwitch, însă codul poștal al străzii corespundea cu cel al imobilului din Plumstead.

ADVERTISEMENT

Cum acționează escrocii de pe Booking

Platforma Booking și-a cerut scuze pentru cei care au avut de suferit de pe urma falsului anunț și spune că a eliminat proprietatea. Se pare că este vorba despre opera unor escroci care folosesc Booking pentru a închiria locuințe care nu le aparțin.

„Escrocheriile sunt o luptă cu care se confruntă multe industrii împotriva unor escroci fără scrupule”, au precizat reprezentanții Booking.com.

ADVERTISEMENT

”Vrem doar ca acest lucru să înceteze cumva. Este foarte frustrant”, a dezvăluit Karin Arsenius, care spune că ia în calcul să-și caute dreptatea în instanță.

Trei tinere din Argentina, la un pas să doarmă în stradă

De cealaltă parte, mai mulți turiști s-au trezit fără rezervare valabilă și a fost nevoie să cheltuiască mai mulți bani pentru a face rost de altă cazare.

ADVERTISEMENT

Asta au pățit și trei tinere din Argentina, care nu au mai reușit să găsească o cazare în noaptea în care au ajuns la Londra. Până la urmă, proprietara din Plumstead le-a permis acestora să doarmă în sufrageria ei.

Ele au ajuns la proprietate în jurul orei 20:00 iar următoarele patru ore le-au petrecut încercând să rezolve problema cu cei de la Booking, fără succes. Pentru că trecuse de miezul nopții, ele nu au mai găsit un hotel liber. Femeile au descris experiența ca fiind “șocantă”.

Reprezentanții Booking spun că vor încerca să repare problemele create de escrocii care au folosit platforma. Ei susțin că au luat legătura cu clienții afectați și le-au oferit rambursări.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el