News

Noua escrocherie cu apartamente scoase la închiriat pe Booking. Ce a pățit o femeie, după ce s-a trezit cu trei argentinience la ușă

O nouă categorie de fraudă vizează clienții platformei Booking, care sunt în căutarea unei destinații ieftine de călătorie.
04.06.2023 | 16:37
Noua escrocherie cu apartamente scoase la inchiriat pe Booking Ce a patit o femeie dupa ce sa trezit cu trei argentinience la usa
O nouă escrocherie prin Booking a fost raportată în Marea Britanie / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O femeie care deține o proprietate în Plumstead, un cartier din sud-estul Londrei, s-a trezit în ultimele săptămâni cu peste 20 de turiști care încercau să-i pătrundă în casă.

O femeie s-a trezit cu turiștii cotrobăindu-i prin casă

Karin Arsenius, 37 de ani, spune că a avut vizitatori din Algeria, Canada, India sau SUA, care susțineau să au închiriat o proprietate prin platforma Booking, deși ea nu-și listase niciodată imobilul acolo.

ADVERTISEMENT

Femeia a mărturisit pentru BBC News că unii dintre turiști au început să-i caute prin casă după un seif cu chei, potrivit instrucțiunilor provenite de la cel care postase anunțul.

Interesant este că utilizatorii platformei Booking spuneau că au închiriat un apartament în Greenwitch, însă codul poștal al străzii corespundea cu cel al imobilului din Plumstead.

ADVERTISEMENT

Cum acționează escrocii de pe Booking

Platforma Booking și-a cerut scuze pentru cei care au avut de suferit de pe urma falsului anunț și spune că a eliminat proprietatea. Se pare că este vorba despre opera unor escroci care folosesc Booking pentru a închiria locuințe care nu le aparțin.

„Escrocheriile sunt o luptă cu care se confruntă multe industrii împotriva unor escroci fără scrupule”, au precizat reprezentanții Booking.com.

ADVERTISEMENT

”Vrem doar ca acest lucru să înceteze cumva. Este foarte frustrant”, a dezvăluit Karin Arsenius, care spune că ia în calcul să-și caute dreptatea în instanță.

Trei tinere din Argentina, la un pas să doarmă în stradă

De cealaltă parte, mai mulți turiști s-au trezit fără rezervare valabilă și a fost nevoie să cheltuiască mai mulți bani pentru a face rost de altă cazare.

ADVERTISEMENT

Asta au pățit și trei tinere din Argentina, care nu au mai reușit să găsească o cazare în noaptea în care au ajuns la Londra. Până la urmă, proprietara din Plumstead le-a permis acestora să doarmă în sufrageria ei.

Ele au ajuns la proprietate în jurul orei 20:00 iar următoarele patru ore le-au petrecut încercând să rezolve problema cu cei de la Booking, fără succes. Pentru că trecuse de miezul nopții, ele nu au mai găsit un hotel liber. Femeile au descris experiența ca fiind “șocantă”.

Reprezentanții Booking spun că vor încerca să repare problemele create de escrocii care au folosit platforma. Ei susțin că au luat legătura cu clienții afectați și le-au oferit rambursări.

ADVERTISEMENT