News

O nouă lege a pensiilor în România. Dan Vîlceanu: “Inechitățile îi deranjează cel mai tare pe români”

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Dan Vîlceanu, a anunțat o nouă lege a pensiilor în România. Acesta este conștient că inechitățile îi deranjează cel mai tare pe români
27.01.2022 | 21:23
O noua lege a pensiilor in Romania Dan Vilceanu Inechitatile ii deranjeaza cel mai tare pe romani
Dan Vîlceanu anunță o nouă lege a pensiilor. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dan Vîlceanu a anunțat o nouă lege a pensiilor în România. La finalul ședinței de joi a Guvernului, ministrul investițiilor și proiectelor europene a precizat că eliminarea inechităților este necesară.

O nouă lege a pensiilor în România

De-a lungul timpului, cetățenii acestei țări și-au exprimat nemulțumirile cu privire la inechitățile din sistemul actual de pensii.

ADVERTISEMENT

Despre acest subiect delicat a vorbit și ministrul investițiilor și proiectelor europene, Dan Vîlceanu, la sfârșitul ședinței de joi a Guvernului.

Acesta este de părere că sistemul de pensii trebuie reformat, iar o nouă lege a pensiilor este necesară.

ADVERTISEMENT

“Cred că trebuie să ne concentrăm în primul rând pe reforma sistemului de pensii din România, pe modul în care eliminăm inechităţile.

Pentru că asta îi deranjează cel mai tare pe români, faptul că, indiferent de sistemul de pensii de care vorbim, că vorbim de militari, de ceferişti…

ADVERTISEMENT

Faptul că există un cetăţean care a ieşit la pensie acum 5 ani şi are pensia mult mai mică decât cel care a ieşit la pensie anul trecut generează o nemulţumire”, a declarat ministrul.

Dan Vîlceanu a precizat că acest lucru a fost deja negociat cu reprezentanții Comisiei Europene, prin PNRR.

ADVERTISEMENT

Dan Vîlceanu, despre cum ar trebui să arate noua lege a pensiilor

Ministrul investițiilor și proiectelor europene a explicat cum ar trebui să arate noua lege a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Din punctul acestuia de vedere, pe lângă eliminaea inechităților, ar trebui majorat procentul pentru pilonul 2 de pensii.

“La asta se referă comisia şi autorităţile în momentul în care am negociat PNRR – eliminarea inechităţilor, o lege nouă, corectă a pensiilor şi cu pensii decente, dacă nu foarte bune.

Tocmai de aceea există o preocupare şi pentru creşterea procentului pentru pilonul 2 de pensii astfel încât să putem să sperăm că şi eu şi dumneavoastră vom avea pensie într-o zi, altfel este clar că nu vom beneficia de pensii, dacă nu facem ceva.

Ştim cu toţii acest lucru, nu numai noi, ci toată Europa, toată lumea, pentru că în toate ţările există o problemă cu sustenabilitatea sistemului de pensii”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Nu există discuții de renegociere a PNRR

Ministrul a precizat că nu există niciun fel de renegociere în ceea ce privește PNNR.

“Nu există niciun fel de discuţie privind renegocierea PNRR. O să o spun şi a zecea oară dacă e nevoie. Există acel termen 2023 când poţi face ajustări şi când poţi să ai unele discuţii.

Faptul că există diverse atitudini politice ale unor miniştri sunt de înţeles, sunt şi oameni politici. Vreau doar să vă spun că România până în prezent nu a avut niciodată alocat pensiilor un procent de 9,4% din PIB, tot timpul a fost mai mic.

Acest procent de 9,4% din PIB nu este un procent neîndestulător dacă ne referim la ce s-a întâmplat până acum în România, ci este un procent mai mare”, a încheiat acesta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS