Noua metodă a hoţilor. Aşa poţi rămâne fără banii de pe card la bancomat

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
31/07/2016, 15:47
Noua metodă a hoţilor. Aşa poţi rămâne fără banii de pe card la bancomat

Aţi crede că utilizarea unui smartwatch vine în mod exclusiv cu beneficii, dar se pare că, din greşeală, vă înregistrează şi PIN-ul de la bancomat, iar cu uneltele potrivite, acesta poate fi desprins de către persoanele maliţioase, scrie playtech.ro.

Un ceas inteligent nu include termenul de inteligent în titlu degeaba. Pe lângă faptul că îţi aminteşte de n ori pe zi să te ridici şi să te plimbi dintr-o parte în alta, acelaşi dispozitiv stochează un amalgam surprinzător de informaţii despre modul în care ţi-ai petrecut ziua.

Partea surprinzătoare din setul de informaţii înregistrate de un smartwatch, conform unui nou studiu publicat de către cercetătorii de la Binghamton University şi Stevens Institute of Technology, este că PIN-ul vostru de la bancomat ar putea fi de asemenea imortalizat pentru acces ulterior.

În cadrul lucrării intitulate Prieten sau duşman? Dispozitivul tău purtabil dezvăluie PIN-ul tău personal, echipa de cercetători din spate a ilustrat cât este de simplu pentru cineva rău intenţionat să extragă PIN-ul sau parola voastră, printr-un proces de inginerie-inversă, pornind de la informaţiile înregistrate de senzorul de mişcare de mare precizie din gadgetul vostru preferat.

Aparent, noua metodă detaliată în lucrarea de mai sus nu poate fi clasificată ca fiind perfectă, dar cu o rată de succes de 80%, este destul de îngrijorător că în patru ocazii din cinci, cineva v-a ghicit parola din prima încercare.

Pentru a nu face viaţa hoţilor foarte uşoară, acest studiu nu include şi dispozitivele care sunt vulnerabile la un astfel de atac, dar conform analizei cercetătorilor, multe dintre ele sunt suficient de precise încât să înregistreze apăsări de taste, iar hackerii pot extrage apoi informaţia prin intermediul bluetooth-ului.

Sursă: www.antena3.ro

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×