News

Noua metodă prin care escrocii te lasă fără bani în cont. Nu răspunde niciodată la acest mesaj care pare trimis de Poșta Română

Ce metodă au descoperit hackerii pentru a-i lăsa pe români fără bani în conturi. Mesajul trebuie ignorat complet chiar dacă pare trimis de Poșta Română
10.07.2024 | 08:28
Noua metoda prin care escrocii te lasa fara bani in cont Nu raspunde niciodata la acest mesaj care pare trimis de Posta Romana
Ce mesaje au mai inventat hackerii pentru a părea trimise de Poșta Română. Mesajul pe care trebuie să-l eviți. Sursa foto: Colaj foto / Hepta.ro / cancan.ro
ADVERTISEMENT

O nouă metodă de fraudă se răspândește printre români. Mulți oameni au primit mesaje de la indivizi care se dau drept reprezentanți ai Poștei Române.

Noua metodă de escrocherie inventată de hackeri

Aceste mesaje le cer destinatarilor să acceseze un link pentru a recupera un pachet, solicitându-le ulterior să-și introducă datele personale. Experții îi îndeamnă pe cei care primesc astfel de mesaje să le ignore și să nu acceseze link-ul respectiv.

ADVERTISEMENT

Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, spune că hackerii folosesc această strategie pentru a obține bani rapid și ușor. Este crucial să nu accesați aceste link-uri și să nu furnizați informații personale precum adresa, e-mailul sau numărul de telefon.

„Sunt două explicații pentru situația aceasta. Pe de-o parte, Poșta Română este printre cele mai cunoscute branduri din țară și atunci este foarte ușor pentru cineva să apeleze la această siglă pentru a câștiga încrederea celui vizat.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, este un mod foarte ușor pentru persoane rău intenționate de a face bani.”, a spus Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, la Pro TV.

Această nouă escrocherie se răspândește rapid în România, astfel că oamenii trebuie să fie extrem de vigilenți cu privire la link-urile pe care le accesează. Multe persoane au primit mesaje de la diverse numere de telefon care se prezintă ca fiind de la Poșta Română.

ADVERTISEMENT

Cum încearcă hackerii să-i păcălească pe români

În mesaje, hackerii afirmă că destinatarul a primit un colet, dar lipsește numărul străzii din adresă. Pentru a completa aceste informații, ei solicită să fie accesat un link. Este vital ca românii să ignore aceste mesaje, deoarece reprezintă o tentativă de fraudă și pot duce la pierderea banilor din conturi.

De asemenea, directorul general al Poștei Române a clarificat că, deși oamenii pot primi SMS-uri sau e-mailuri din partea companiei, aceasta nu cere oamenilor date personale. Mesajele oficiale sunt pur informative, astfel, românii pot distinge dacă este fals sau adevărat mesajul.

ADVERTISEMENT

„Sigur că da, compania folosește acest mod de a interacționa cu clienții, SMS-uri, e-mailuri, dar fără excepție au ca scop informarea. Informăm clienții că este livrat un colet sau că este o problemă cu un colet, dar niciodată nu solicităm date și, cu atât mai puțin, plăți prin link-uri.”, a spus Valentin Ștefan.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note...
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note a primit după recorectare: "O mare surpriză"
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
SIMONA BUCURA OPRESCU, anunț despre PENSII! Cum trebuie citită DECIZIA de RECALCULARE
SIMONA BUCURA OPRESCU, anunț despre PENSII! Cum trebuie citită DECIZIA de RECALCULARE
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
Arsenie Boca nu a fost legionar! Documentele Securității și cele ale Siguranței dovedesc...
Arsenie Boca nu a fost legionar! Documentele Securității și cele ale Siguranței dovedesc acest lucru
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de...
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de ani mai mică: „Şi-ar fi dorit să fiu iubita lui secretă”